Η Ταϊλάνδη αναφέρει συνολικά 256 θανάτους σε έξι ημέρες της Πρωτοχρονιάς Επτά Ημέρες Εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας

Ταϊλάνδη -

Το Ταϊλανδικό Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών (DDPM) ανέφερε την Πέμπτη (4 Ιανουαρίου), συνολικά 256 θανάτους, 2,106 τραυματισμούς και 2,083 τροχαία ατυχήματα σε έξι ημέρες (29 Δεκεμβρίου 2023 – 3 Ιανουαρίου 2024) του νέου έτους Εκστρατεία Seven Days Road Safety στην Ταϊλάνδη (29 Δεκεμβρίου 2023 έως 4 Ιανουαρίου 2024).

Ο υψηλότερος συνολικός αριθμός τροχαίων ατυχημάτων και τραυματισμών σε έξι ημέρες (29 Δεκεμβρίου 2023 – 3 Ιανουαρίου 2024) σημειώθηκε στο Kanchanaburi (77 φορές, 83 τραυματισμοί). Τα περισσότερα θύματα σημειώθηκαν στην Μπανγκόκ (17 θάνατοι).

Το DDPM ανέφερε την έκτη ημέρα της εκστρατείας (3 Ιανουαρίου) ότι υπήρξαν 35 θάνατοι και 250 τραυματισμοί σε 239 τροχαία ατυχήματα.

Τα ατυχήματα προκλήθηκαν κυρίως από υπερβολική ταχύτητα (37.66%). Το δεκατέσσερις τοις εκατό αφορούσε την οδήγηση στο dunk.

Τα περισσότερα ατυχήματα αφορούσαν μηχανάκια (84.07%). Το σαράντα τέσσερα τοις εκατό των τροχαίων ατυχημάτων συνέβησαν τα περισσότερα σε εθνικές οδούς. Τα περισσότερα ατυχήματα σημειώθηκαν μεταξύ 3:01 μ.μ. έως τις 4:00 μ.μ. (9.62%).

Ο μεγαλύτερος αριθμός ατυχημάτων και τραυματισμών σημειώθηκε στο Phra Nakhon Si Ayutthaya (11 φορές, 15 τραυματισμοί). Η επαρχία με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ήταν η Nakhon Pathom (3 θάνατοι).

Η Ταϊλάνδη αναφέρει συνολικά 212 θανάτους σε πέντε ημέρες της Πρωτοχρονιάς Επτά Ημέρες Εκστρατεία Οδικής Ασφάλειας.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.