Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Ξένος συνελήφθη για απόπειρα δολοφονίας και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στο Πουκέτ και τις κοντινές επαρχίες.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023.

1. Ένας Ρώσος συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ, αφού φέρεται να ενεπλάκη στην απόπειρα δολοφονίας ενός αλλοδαπού άνδρα.

Η Υπηρεσία Μετανάστευσης του Πουκέτ επιβεβαίωσε ότι ένας Ρώσος που συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ φέρεται να είχε προσλάβει έναν ένοπλο για να πυροβολήσει έναν άλλο Ρώσο στη λεωφόρο Boat στο Cherng Talay.

Η υπόθεση έχει καθηλώσει πολλούς στα social media.

2. Ετήσιες θρησκευτικές τελετές πραγματοποιήθηκαν στο Μνημείο του Τσουνάμι στο Maikhao για τον 19οth έτος μνήμης για τα θύματα του τσουνάμι της Boxing Day 2004 στο Πουκέτ.

Εμείς εδώ στο The Phuket Express εκφράζουμε συλλυπητήρια στους επιζώντες και στα μέλη των οικογενειών των θυμάτων.

3. Είκοσι οκτώ Κινέζοι υπήκοοι που εισήλθαν στη χώρα με τουριστικές βίζες συνελήφθησαν αφού βρέθηκαν να εργάζονται παράνομα σε εργοτάξιο στο Cherng Talay.

Βρέθηκαν να κάνουν οικοδομικές και εσωτερικές εργασίες διακόσμησης. Έλαβαν 3,000 μπατ την ημέρα, αλλά τους είπαν ότι θα πληρώνονταν μόνο αφού δούλευαν για δύο μήνες.

4. Το Πουκέτ ανακοίνωσε συνολικά τέσσερα τροχαία ατυχήματα με τέσσερις τραυματισμούς την πρώτη ημέρα (29 Δεκεμβρίουth) της Πρωτοχρονιάς Επταήμερης Εκστρατείας Οδικής Ασφάλειας.

Το Πουκέτ ανακοίνωσε συνολικά 12 τροχαία ατυχήματα με 12 τραυματισμούς σε δύο ημέρες (29 Δεκεμβρίου – 30 Δεκεμβρίου) της Πρωτοχρονιάς Επταήμερης Εκστρατείας Οδικής Ασφάλειας (29 Δεκεμβρίουth, 2023 έως 4 Ιανουαρίου 2024).

Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι.

5. Ένας Ρώσος έφηβος συνελήφθη αφού φέρεται να προσπάθησε χρησιμοποιώντας μαχαίρι να κόψει το λαιμό της μητέρας του στο Thalang.

Ο νεαρός Ρώσος είχε φτάσει στον Τουριστικό Αστυνομικό Σταθμό του Πουκέτ ταλαιπωρημένος και μπορεί να είναι ο ύποπτος.

Αυτά για αυτήν την εβδομάδα, Καλή Χρονιά!

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.