Η Ταϊλάνδη αναφέρει συνολικά 71 θανάτους σε δύο ημέρες του νέου έτους Επτά ημέρες εκστρατείας για την οδική ασφάλεια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Korattimes

Ταϊλάνδη -

Το Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών της Ταϊλάνδης (DDPM) ανέφερε την Κυριακή (31 Δεκεμβρίου), συνολικά 71 θανάτους, 739 τραυματίες και 724 τροχαία δυστυχήματα σε δύο ημέρες (29 Δεκεμβρίου – 30 Δεκεμβρίου) της Πρωτοχρονιάς Επταήμερη Οδική Ασφάλεια εκστρατεία στην Ταϊλάνδη (29 Δεκεμβρίου 2023 έως 4 Ιανουαρίου 2024).

Ο μεγαλύτερος συνολικός αριθμός τροχαίων ατυχημάτων σε δύο ημέρες (29 Δεκεμβρίου – 30 Δεκεμβρίου) σημειώθηκε στο Khon Kaen (31 φορές). Η επαρχία με τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματισμών ήταν οι Khon Kaen και Tak (30). Οι υψηλότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στο Prachin Buri και στην Μπανγκόκ (5 θάνατοι).

Το DDPM ανέφερε τη δεύτερη ημέρα της εκστρατείας (30 Δεκεμβρίου) ότι υπήρξαν 37 θάνατοι και 404 τραυματισμοί σε 385 τροχαία ατυχήματα.

Τα ατυχήματα προκλήθηκαν κυρίως από υπερβολική ταχύτητα (34.55%) και ακολούθησε η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης (22.60%).

Τα περισσότερα ατυχήματα αφορούσαν μηχανάκια (85.29%). Το τριάντα οκτώ τοις εκατό των τροχαίων ατυχημάτων συνέβησαν τα περισσότερα σε εθνικές οδούς. Τα περισσότερα ατυχήματα σημειώθηκαν μεταξύ 6:01 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ. (9.61%).

Ο μεγαλύτερος αριθμός ατυχημάτων και τραυματισμών σημειώθηκε στο Tak, στη δυτική Ταϊλάνδη (18 φορές και 18 τραυματισμοί). Η επαρχία με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ήταν η Μπανγκόκ (4 θάνατοι).

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.