Η Ταϊλάνδη αναφέρει συνολικά 128 θανάτους σε τρεις ημέρες της Πρωτοχρονιάς Επτά ημέρες εκστρατείας για την οδική ασφάλεια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ruam Katanyu Bang Kaen

Ταϊλάνδη -

Το Ταϊλανδικό Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών (DDPM) ανέφερε τη Δευτέρα (1η Ιανουαρίου), συνολικά 128 θανάτους, 1,151 τραυματισμούς και 1,150 τροχαία ατυχήματα σε τρεις ημέρες (29 Δεκεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου) της Πρωτοχρονιάς Επταήμερη Οδική Ασφάλεια εκστρατεία στην Ταϊλάνδη (29 Δεκεμβρίου 2023 έως 4 Ιανουαρίου 2024).

Ο υψηλότερος συνολικός αριθμός τροχαίων ατυχημάτων και τραυματισμών σε τρεις ημέρες (29 Δεκεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου) σημειώθηκε στο Kanchanaburi (44 φορές, 43 τραυματισμοί). Τα περισσότερα θύματα σημειώθηκαν στην Μπανγκόκ (8 θάνατοι).

Το DDPM ανέφερε την τρίτη ημέρα της εκστρατείας (31 Δεκεμβρίου) ότι υπήρξαν 51 θάνατοι και 416 τραυματισμοί σε 424 τροχαία ατυχήματα.

Τα ατυχήματα προκλήθηκαν κυρίως από υπερβολική ταχύτητα (37.26%) και ακολούθησε η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης (32.78%).

Τα περισσότερα ατυχήματα αφορούσαν μηχανάκια (86.91%). Το 0 τοις εκατό των τροχαίων ατυχημάτων συνέβησαν τα περισσότερα σε εθνικές οδούς. Τα περισσότερα ατυχήματα σημειώθηκαν μεταξύ 01:0 π.μ. έως 10:8.02 π.μ. (XNUMX%).

Ο μεγαλύτερος αριθμός ατυχημάτων σημειώθηκε στο Kanchanaburi, στα δυτικά της Ταϊλάνδης (18 φορές). Ο μεγαλύτερος αριθμός τραυματισμών ήταν στο Nakhon Si Thammarat (20 τραυματισμοί). Η επαρχία με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων ήταν οι Nakhon Phanom και Udon Thani (4 θάνατοι).

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.