34 θάνατοι με 339 τροχαία ατυχήματα αναφέρθηκαν στην Ταϊλάνδη την πρώτη ημέρα της Πρωτοχρονιάς Επταήμερη εκστρατεία για την οδική ασφάλεια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Dragon Rescue Prachinburi

Ταϊλάνδη -

Το Ταϊλανδικό Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών (DDPM) ανέφερε (30 Δεκεμβρίου), συνολικά 34 θανάτους, 335 τραυματισμούς και 339 τροχαία ατυχήματα την πρώτη ημέρα (29 Δεκεμβρίου) της πρωτοχρονιάτικης εκστρατείας Επτά Ημερών Οδικής Ασφάλειας στην Ταϊλάνδη ( 29 Δεκεμβρίου 2023 έως 4 Ιανουαρίου 2024).

Τα ατυχήματα προκλήθηκαν κυρίως από υπερβολική ταχύτητα (39.23%) και ακολούθησε η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης (23.01%).

Τα περισσότερα ατυχήματα αφορούσαν μηχανάκια (86%). Το σαράντα ένα τοις εκατό των τροχαίων ατυχημάτων συνέβησαν τα περισσότερα σε εθνικές οδούς. Τα περισσότερα ατυχήματα σημειώθηκαν μεταξύ 6:01 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ. (8.13%).

Ο μεγαλύτερος αριθμός ατυχημάτων και τραυματισμών σημειώθηκε στο Khon Kaen (βορειοανατολική Ταϊλάνδη) (24 φορές και 23 τραυματισμοί). Η επαρχία με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ήταν το Prachinburi (4 θάνατοι).

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.