Είκοσι οκτώ Κινέζοι υπήκοοι με τουριστικές βίζες συνελήφθησαν για παράνομη εργασία σε εργοτάξιο Thalang

Thalang -

Είκοσι οχτώ Κινέζοι υπήκοοι που εισήλθαν στη χώρα με τουριστικές βίζες συνελήφθησαν αφού βρέθηκαν να εργάζονται παράνομα σε εργοτάξιο στο Cherng Talay.

Η αστυνομία της περιοχής 8 είπε στο Phuket Express ότι την Τρίτη (26 Δεκεμβρίουth) αυτοί και το Γραφείο Απασχόλησης του Πουκέτ επιθεώρησαν ένα εργοτάξιο σε ένα ξενοδοχείο στο Baan Layan. Συνελήφθησαν 27 Κινέζοι υπήκοοι, XNUMX άνδρες και μία γυναίκα.

Βρέθηκαν να κάνουν οικοδομικές και εσωτερικές εργασίες διακόσμησης. Όταν είδαν αστυνομικούς της Ταϊλάνδης, προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά όλοι συνελήφθησαν. Οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Cherng Talay για να αντιμετωπίσουν κατηγορίες ότι εργάζονταν χωρίς άδεια.

Είπαν σε διερμηνέα ότι μπήκαν στη χώρα με τουριστικές βίζες. Ένας Κινέζος που ταυτοποιήθηκε μόνο ως κύριος Χερ τους παρέλαβε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ για να πάει σε μια κατασκήνωση εργασίας. Δεν αναγκάστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους και ξεκίνησαν δουλειά στις 8:00 π.μ. πριν κάνει ένα μεσημεριανό διάλειμμα το μεσημέρι και άρχισε να δουλεύει ξανά στις 1:30 μ.μ. έως τις 5:30 μ.μ.

Έλαβαν 3,000 μπατ την ημέρα, αλλά τους είπαν ότι θα πληρώνονταν μόνο αφού δούλευαν για δύο μήνες. Ο κύριος Χερ τα φρόντισε και στην κατασκήνωση. Το όνομα του εργοταξίου και της εταιρείας δεν αποκαλύφθηκαν από την αστυνομία της Ταϊλάνδης.

Δεν ήταν σαφές εάν ο κύριος Χερ εντοπίστηκε ή αν θα αντιμετωπίσει νομικές κατηγορίες.

Σχετικά άρθρα:

Τριάντα Κινέζοι υπήκοοι συνελήφθησαν αφού βρέθηκαν να εργάζονται παράνομα σε εργοτάξιο στο Thalang.

Η πολιτική της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης για δωρεάν βίζα για Κινέζους και Καζακστάν τουρίστες εγκρίθηκε στη Βασιλική Εφημερίδα και δημοσιεύτηκε την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Srettha Thavisin, καλωσόρισε την εναρκτήρια πτήση της Κίνας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κατάργησης βίζας το πρωί της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου.

Το Πουκέτ καλωσορίζει τουρίστες από την Κίνα στο πρόγραμμα απαλλαγής από την έκδοση βίζας της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.