Τρεις άνθρωποι διασώθηκαν μετά από διαρροή νερού σε σκάφος σε νησί στο Πουκέτ

Πουκέτ -

Τρεις άνθρωποι διασώθηκαν μετά από διαρροή νερού σε βάρκα σε νησί στο Πουκέτ.

Η Διοίκηση Τρίτης Περιοχής του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης είπε στο Phuket Express ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ειδοποιήθηκαν από το σκάφος Atica κοντά στο Green Island (Koh Khaew) για την έκτακτη ανάγκη. Έφτασαν γρήγορα στην τοποθεσία τους και τρία άτομα, δύο άνδρες και μια γυναίκα, διασώθηκαν και έφτασαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Βαθύς Θάλασσας στο Wichit. Η γυναίκα είχε προσωπικά προβλήματα υγείας και έπρεπε να καθίσει σε αναπηρικό καροτσάκι.

Οι τρεις διασωθέντες είπαν στους αξιωματικούς ότι μπήκαν στη θάλασσα για να δοκιμάσουν τη μηχανή του σκάφους, αλλά στη συνέχεια διέρρευσε νερό στη βάρκα. Ο καπετάνιος του σκάφους διαπίστωσε ότι η μηχανή ήταν χαλασμένη και αποφάσισαν να μεταφέρουν το σκάφος στο πλησιέστερο νησί, το Green Island, ενώ τηλεφωνούσαν και περίμεναν βοήθεια.

Παρόμοια περιστατικά πρόσφατα στο νότο και στην Πατάγια:

Περίπου εβδομήντα τουρίστες απομακρύνθηκαν μετά από διαρροή νερού σε ένα νυχτερινό πορθμείο προτού τελικά βυθιστεί κοντά στο νησί Ang Thong.

Ένας αλλοδαπός και ένας Ταϊλανδός εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την ανατροπή ενός καταδυτικού σκάφους στην περιοχή Khuri Buri.

Τέσσερις Ρώσοι και ένας Ταϊλανδός ξεναγός διασώθηκαν μετά την ανατροπή μιας λέμβου στο Mueang Phang Nga.

Ένα καταμαράν που μετέφερε 29 άτομα, στην πλειονότητά τους ξένοι τουρίστες, ανατράπηκε σήμερα το απόγευμα, 23 Δεκεμβρίου 2023, κοντά στην παραλία Dongtan αφού ήρθε από το Koh Larn κοντά στο ηλιοβασίλεμα. Υπήρξαν έξι ελαφροί τραυματισμοί.

Ένα τουριστικό ταχύπλοο, «Bandaya 19», ανατράπηκε κοντά στο νησί Bubu, περίπου 3 χλμ. από το νησί Lipe του Satun, την Κυριακή (24 Δεκεμβρίου). Το σκάφος μετέφερε 73 τουρίστες, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και 4 μέλη του πληρώματος.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.