Μνήμη 19 ετών στο Μνημείο του Τσουνάμι στο Πουκέτ

Πουκέτ -

Ετήσιες θρησκευτικές τελετές πραγματοποιήθηκαν στο Μνημείο του Τσουνάμι στο Maikhao για τον 19οth έτος μνήμης για τα θύματα του τσουνάμι της Boxing Day 2004 στο Πουκέτ.

Τρεις θρησκευτικές τελετές που ήταν ο Χριστιανισμός, ο Βουδισμός και το Ισλάμ πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί (26 Δεκεμβρίουth) στο Μνημείο του Τσουνάμι στο Mai Khao, Thalang σε ανάμνηση των 19 χρόνων από το τραγικό τσουνάμι στο νησί Πουκέτ και τις κοντινές επαρχίες.

Εκτός από θρησκευτικές τελετές, στον χώρο της τελετής τοποθετήθηκαν οι εθνικές σημαίες 45 χωρών των οποίων οι άνθρωποι ήταν μεταξύ των θυμάτων. Οι συμμετέχοντες έμειναν ακίνητοι για ένα λεπτό για να θυμηθούν τα θύματα. Τοποθετήθηκαν λουλούδια στον τοίχο για να θυμηθούν όσους χάθηκαν στο περιστατικό.

Στην Ταϊλάνδη, οι επίσημα δημοσιοποιημένοι αριθμοί από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανέφεραν ότι υπήρχαν 5,078 επιβεβαιωμένοι νεκροί, άλλοι 8,457 τραυματίες και 3,716 αγνοούμενοι, εικαζόμενοι νεκροί, όλοι χαμένοι από το τσουνάμι. Ανεπίσημοι αριθμοί επισημαίνουν τους αγνοούμενους ως σημαντικά υψηλότερους και τα μνημεία αυτών είναι συνηθισμένα στις πληγείσες περιοχές.

Ακόμη και τώρα, πολλά χρόνια αργότερα, εκατοντάδες θύματα του τσουνάμι της Ταϊλάνδης παραμένουν άγνωστα παρά τις μεγάλες προσπάθειες των ιατροδικαστικών ομάδων να το κάνουν από τη Μονάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών.

Πολλές παράκτιες επαρχίες της Ανταμάν στις 26 Δεκεμβρίου προσέφεραν φόρο τιμής στα θύματα του τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού το 2004.

Εμείς εδώ στο Phuket Express εκφράζουμε συλλυπητήρια στους επιζώντες και στα μέλη των οικογενειών των θυμάτων και αφιερώνουμε ένα λεπτό σήμερα για να θυμηθούμε όλους εκείνους των οποίων οι ζωές επλήγησαν τραγικά από αυτή την καταστροφή, η οποία, ακόμη και δεκαεννέα χρόνια μετά, είναι ακόμα φρέσκια στο μυαλό πολλών.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.