Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Πολλά σκάφη ανατράπηκαν και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, έως Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!
  1. Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Μουκντάχαν διάβασε την ετυμηγορία στη διαβόητη υπόθεση δολοφονίας «Nong Chompoo», διατάσσοντας τον κ. Chaiphol Wipha, ευρύτερα γνωστό ως θείο Phon, σε 20 χρόνια φυλάκιση και απορρίπτοντας τις κατηγορίες κατά της συζύγου του, κας Somporn Labpho ή θείας. Taen. Ο θείος Φον άσκησε έφεση κατά της ετυμηγορίας και αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος με εγγύηση.
  2. Τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης έδωσαν ενημέρωση για το πρόσφατο ατύχημα με πούλμαν στη γραμμή Μπανγκόκ-Νάθαουι, Thap Sakae, Prachuap Khiri Khan, στις 5 Δεκεμβρίου. Ως αποτέλεσμα, υπήρξαν 16 θύματα και πολλοί τραυματίες. Αυτό το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με την ασφάλεια των μεταφορών και των λεωφορείων στην Ταϊλάνδη, μεταξύ άλλων όσον αφορά τη διασφάλιση αρκετής ανάπαυσης των οδηγών. Αυτό οφείλεται στη διαπίστωση στοιχείων από τις αρχές επιβολής του νόμου που φαίνεται να δείχνουν το γεγονός ότι ο οδηγός αποκοιμήθηκε.
  3. Οι κεντρικοί αστυνομικοί της Ταϊλάνδης και οι σχετικές υπηρεσίες ξεκίνησαν επιχείρηση έρευνας σε οκτώ τοποθεσίες στο Chonburi, το Samut Prakan και την Bangkok, για να συλλάβουν έναν Ταϊβανέζο μεγιστάνα που φέρεται να προσέλαβε έναν πρώην εκπαιδευτή της SEAL για να προσπαθήσει να σκοτώσει τον υιοθετημένο γιο και τη σύζυγό του.
  4. Οι αστυνομικοί του Pak Kret έλαβαν αναφορά ότι μια χαλύβδινη ράγα έπεσε από ένα ηλεκτρικό τρένο Pink Line στο έδαφος προκαλώντας ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και έναν στύλο υψηλής τάσης στην αγορά Pak Kret στο Nonthaburi. Μέχρι την ώρα του Τύπου, το τμήμα της Ροζ Γραμμής που επηρεάστηκε έκλεισε για έρευνα από αρμόδιες υπηρεσίες και αξιωματούχους για να προσδιοριστεί η ακριβής σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στην πτώση της σιδηροτροχιάς. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν άνθρωποι από αυτό το δυστύχημα.
  5. Ένα τουριστικό ταχύπλοο, «Bandaya 19», ανατράπηκε κοντά στο νησί Bubu, περίπου 3 χλμ. από το νησί Lipe του Satun, την Κυριακή (24 Δεκεμβρίου). Το σκάφος μετέφερε 73 τουρίστες, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και 4 μέλη του πληρώματος.

Αυτό ήταν τουλάχιστον το πέμπτο περιστατικό ανατροπής σκάφους από την Παρασκευή στην Ταϊλάνδη (22 Δεκεμβρίου). Πολλοί έχουν εμπλακεί σε ξένους τουρίστες και σκάφη που βγαίνουν στη θάλασσα με δύσκολες καιρικές συνθήκες, οδηγώντας σε καταστολή από τις αρχές του Υπουργείου Ναυτιλίας σε μικρά σκάφη που βγαίνουν σε κακές καιρικές συνθήκες. Ένα κρύο σε όλη την Ταϊλάνδη έχει συμβάλει στον ισχυρό άνεμο και τα κύματα και την ανατροπή, λένε αξιωματούχοι των πεζοναυτών.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.