Σε συναγερμό τα νοσοκομεία της Ταϊλάνδης για υγειονομική κρίση ατμοσφαιρικής ρύπανσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

(NNT) – Τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Ταϊλάνδη έχουν λάβει οδηγίες να προετοιμαστούν για μια αναμενόμενη αύξηση των αναπνευστικών προβλημάτων, με τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης να αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας εξέδωσε την οδηγία ως απάντηση στην αύξηση των επιπέδων σωματιδίων PM2.5 σε πολλές περιοχές της Μπανγκόκ, συμπεριλαμβανομένων των Lat Krabang, Thon Buri, Bang Na και άλλων, όπου οι συγκεντρώσεις ξεπέρασαν τα 37.5 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Κυριακή (24 Δεκεμβρίου).

Ο Μόνιμος Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Δρ Opas Karnkawinpong είπε ότι ένα σύστημα υψηλής πίεσης από την Κίνα αναμένεται να προκαλέσει τη συσσώρευση ρύπων στην ευρύτερη Μπανγκόκ, στις Κεντρικές Πεδιάδες, στο Βορρά και στα Βορειοανατολικά. Οι επαρχίες που ενδέχεται να επηρεαστούν περιλαμβάνουν τις Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Lampang, Udon Thani, Sakon Nakhon και άλλες.

Τα νοσοκομεία του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας καλούνται να προετοιμαστούν για αυξημένες εισαγωγές ασθενών λόγω προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Το υπουργείο επιταχύνει την ανάπτυξη υπηρεσιών τηλεϊατρικής για να βοηθήσει ευάλωτες ομάδες, όπως παιδιά, έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένους, άτομα με χρόνιες παθήσεις υγείας και εργαζόμενους σε εξωτερικούς χώρους. Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι γνωστό ότι προκαλεί αναπνευστικές ασθένειες, καρδιακά και αγγειακά προβλήματα, επιπεφυκίτιδα και δερματικά προβλήματα.

Το υπουργείο έχει επίσης δημιουργήσει Επιχειρησιακά Κέντρα Έκτακτης Ανάγκης Δημόσιας Υγείας στο Phitsanulok, Nonthaburi, Sing Buri και Samut Sakhon για να βελτιώσει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτά τα μέτρα στοχεύουν στον μετριασμό των επιπτώσεων στην υγεία από την επιδείνωση της ποιότητας του αέρα στη χώρα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.