Εβδομήντα τουρίστες διασώθηκαν πριν το πλοίο βυθιστεί κοντά σε νησιά στο Σουράτ Τάνι

Surat Thani -

Περίπου εβδομήντα τουρίστες απομακρύνθηκαν μετά από διαρροή νερού σε ένα νυχτερινό πορθμείο προτού τελικά βυθιστεί κοντά στα νησιά Ανγκ Θονγκ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Bo Phut, συνταγματάρχης Denduang Thongsrisuk είπε στο Phuket Express ότι την Παρασκευή (22 Δεκεμβρίουnd) το πρωί, ειδοποιήθηκαν από νυχτερινό πλοίο για το συμβάν ενώ το πλοίο ταξίδευε από το Surat Thani προς το νησί Turtle (Koh Tao).

Όταν το πλοίο έφτασε κοντά στο νησί Ang Thong, το νερό άρχισε να διαρρέει στο πορθμείο μετά από ισχυρά κύματα που έπληξαν το πλοίο. Τα κύματα έφταναν τα τρία μέτρα ύψος κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Περίπου 70 αλλοδαποί επιβάτες απομακρύνθηκαν και η ασφάλεια έφτασε στη στεριά, κάτι που κράτησε περίπου μία ώρα με το πλοίο να βυθίζεται τελικά κάτω από τη θάλασσα.

Παρόμοια περιστατικά πρόσφατα στο νότο και στην Πατάγια:

Ένας αλλοδαπός και ένας Ταϊλανδός εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την ανατροπή ενός καταδυτικού σκάφους στην περιοχή Khuri Buri.

Τέσσερις Ρώσοι και ένας Ταϊλανδός ξεναγός διασώθηκαν μετά την ανατροπή μιας λέμβου στο Mueang Phang Nga.

Ένα καταμαράν που μετέφερε 29 άτομα, στην πλειονότητά τους ξένοι τουρίστες, ανατράπηκε σήμερα το απόγευμα, 23 Δεκεμβρίου 2023, κοντά στην παραλία Dongtan αφού ήρθε από το Koh Larn κοντά στο ηλιοβασίλεμα. Υπήρξαν έξι ελαφροί τραυματισμοί.

Ένα τουριστικό ταχύπλοο, «Bandaya 19», ανατράπηκε κοντά στο νησί Bubu, περίπου 3 χλμ. από το νησί Lipe του Satun, την Κυριακή (24 Δεκεμβρίου). Το σκάφος μετέφερε 73 τουρίστες, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και 4 μέλη του πληρώματος.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.