Προτείνεται νέα ασφαλιστική πολιτική για την ενίσχυση της ασφάλειας του τουρισμού της Ταϊλάνδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η κυβέρνηση παραμερίζει το τουριστικό τέλος των 300 μπατ και εστιάζει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ασφάλισης για τους ξένους τουρίστες, για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την ασφάλεια. Το σχέδιο, που προτάθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού, περιλαμβάνει κάλυψη έως και 500,000 μπατ για τραυματισμούς και 1 εκατομμύριο μπατ για θανάτους από ατυχήματα.

Ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin έδωσε εντολή στο υπουργείο να δημιουργήσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα καλύπτει όλους τους τουρίστες με στόχο την ενίσχυση της φήμης της Ταϊλάνδης ως ασφαλούς ταξιδιωτικού προορισμού. Η νέα προσέγγιση της κυβέρνησης αντικαθιστά την προηγούμενη πρόταση για τα τέλη και αναμένεται να περιλαμβάνει μεγαλύτερο προϋπολογισμό από το αρχικά προτεινόμενο ποσό των 50 εκατομμυρίων μπατ.

Η πρωτοβουλία αυτή ακολουθεί τη διάλυση του Ταμείου Βοήθειας Ξένων Τουριστών, το οποίο προηγουμένως παρείχε αποζημίωση ατυχήματος στους τουρίστες. Ο Πρωθυπουργός τόνισε επίσης την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, παράλληλα με την αυξημένη εποπτεία της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης για τη μετανάστευση και την τουριστική αστυνομία.

Η παροχή ολοκληρωμένης ασφάλισης θεωρείται ως ένα κρίσιμο βήμα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των τουριστών, ειδικά μετά από πρόσφατα περιστατικά που τονίζουν ζητήματα ασφάλειας. Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Ταϊλάνδης Marisa Sukosol Nunbhakdi εξέφρασε την υποστήριξή της για το σχέδιο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διαφανή επικοινωνία σχετικά με τις λεπτομέρειες αποζημίωσης για διαφορετικά ιατρικά σενάρια.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.