Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Επεκτείνονται οι ώρες κλεισίματος της νυχτερινής ζωής και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, έως Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!
  1. Ο Vacharaesorn Vivacharawongse, ο δεύτερος μεγαλύτερος γιος της Αυτού Βασιλικής Μεγαλειότητας του Βασιλιά της Ταϊλάνδης, επισκέφτηκε τον κήπο Nong Nooch στην περιοχή Pattaya.

Ζει στη Νέα Υόρκη για 27 χρόνια και άρχισε να επισκέπτεται ξανά την Ταϊλάνδη τον περασμένο χρόνο μετά από μακρά απουσία.

2. Οι αστυνομικοί του Mueang Khon Kaen ερεύνησαν την υπόθεση του κ. Somluck Kamsing, ενός πρώην ερασιτέχνη πυγμάχου που κέρδισε χρυσό μετάλλιο, επειδή φέρεται να πήγε ένα 17χρονο κορίτσι σε ένα ξενοδοχείο στο Khon Kaen.

Ο κ. Somluck Kamsing, πρώην ερασιτέχνης πυγμάχος που κέρδισε χρυσό μετάλλιο, μίλησε στην αστυνομία σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι πήγε μια 17χρονη σε ξενοδοχείο στο Khon Kaen.

Ο Somluck αρνήθηκε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι δεν γνώριζε την ηλικία της και επεσήμανε ότι η ανήλικη βρισκόταν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που επιτρέπει μόνο ενήλικες και φέρεται να χρησιμοποίησε ένα αντίγραφο πλαστής ταυτότητας για να κερδίσει την είσοδο.

3. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ταϊλάνδης αποκάλυψε δημοσίως το συμπέρασμα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για επαγγελματικούς σκοπούς για 30 ημέρες για τους Ιάπωνες επισκέπτες που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως την 31η Δεκεμβρίου 2026.

Η Ιαπωνία έχει δυνατότητες σε διάφορους κλάδους που στοχεύει να προωθήσει η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένων των πράσινων βιομηχανιών, των ηλεκτρικών οχημάτων, των ιατρικών τομέων, των ψηφιακών οικονομιών και άλλων βιομηχανιών.

4. Το Ποινικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης, Ratchadaphisek, Μπανγκόκ, έκρινε ότι η κα Rukchanok Srinork, βουλευτής Move Forward, ήταν ένοχη για προσβολή του βασιλικού ιδρύματος σύμφωνα με το Άρθρο 112 και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή.

Αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 500,000 μπατ με όρους και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υπερασπίζεται την αλλαγή στην Ταϊλάνδη.

5. Στις 11:30 μ.μ., στις 16 Δεκεμβρίου 2023, ο κ. Anutin Charnvirakul, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών, και οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν επιτόπια επιθεώρηση στην περιοχή διασκέδασης στην οδό Khao San, στην Μπανγκόκ μετά την παράταση των νόμιμων ωρών νυχτερινής ζωής στις 4 π.μ.

Ο Anutin είπε ότι μέχρι στιγμής η νομική παράταση των ωρών κλεισίματος για τη νυχτερινή ζωή σε ορισμένες περιοχές έχει προχωρήσει ομαλά.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.