Δημοσκόπηση αποκαλύπτει ανησυχία για την αύξηση της ρύπανσης PM2.5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Suan Dusit αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι Ταϊλανδοί ανησυχούν για την ατμοσφαιρική ρύπανση με PM2.5. Η δημοσκόπηση, η οποία περιελάμβανε τηλεφωνικές συνεντεύξεις με 1,123 συμμετέχοντες σε εθνικό επίπεδο από τις 12 έως τις 15 Δεκεμβρίου, έδειξε ότι σχεδόν το 90% των ερωτηθέντων ανησυχεί για τα PM2.5, με το 48.89% να είναι «μάλλον ανήσυχο» και το 41.58% «πολύ ανήσυχο».

Σύμφωνα με την έρευνα, οι κύριες αιτίες της ρύπανσης από ΑΣ2.5 είναι η καύση αγροτικών απορριμμάτων και οι δασικές πυρκαγιές (79.04%), τα εργοστάσια (70.65%) και οι κατασκευαστικές δραστηριότητες (68.42%). Οι ερωτηθέντες τόνισαν την επαναλαμβανόμενη φύση των δασικών πυρκαγιών και της καύσης υπολειμμάτων αγροκτημάτων, τις ανθρώπινες και φυσικές συνεισφορές και τα συνεχή κατασκευαστικά έργα ως λόγους για τους οποίους η διαχείριση της ρύπανσης από PM2.5 είναι δύσκολη.

Το κέντρο κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Τμήματος Ελέγχου Ρύπανσης ανέφερε υψηλά επίπεδα PM2.5 σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα (18 Δεκεμβρίου), με το επίσημο όριο ασφαλείας στην Ταϊλάνδη να είναι 37.6 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο (μg/m3). Η Μπανγκόκ, το Νονταμπούρι, το Νακόν Πατόμ και πολλές άλλες επαρχίες είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Kenika Aunjit ανακοίνωσε πρόσφατα ότι περισσότεροι αγρότες ζαχαροκάλαμου σταμάτησαν να καίνε γεωργικά απόβλητα μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να παράσχει αποζημίωση. Οι αγρότες που απέχουν από την καύση υπολειμμάτων ζαχαροκάλαμου θα λάβουν επιδότηση 120 μπατ ανά τόνο συγκομιδής ζαχαροκάλαμου.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.