Φινλανδοί τουρίστες ισχυρίζονται ψευδώς την απαγωγή στην Πατόνγκ: Επιβάλλονται χρεώσεις υπέρβασης διαμονής

Πατόνγκ-

Στη 1:00 π.μ., στις 15 Δεκεμβρίου 2023, η τουριστική αστυνομία της Ταϊλάνδης έλαβε μια αναφορά αγνοούμενου από Φινλανδούς γονείς ότι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον γιο τους καθώς ένα ανώνυμο άτομο φέρεται να υποδύθηκε έναν αστυνομικό του Πουκέτ και ζήτησε 7,000 ευρώ για να απελευθερώσει τον γιο τους.

Η τουριστική αστυνομία ερεύνησε την υπόθεση και μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον αγνοούμενο που αναγνωρίστηκε δημόσια ως ο κ. Aki-Perreri Kristian, ένας 27χρονος Φινλανδός τουρίστας, και ο φίλος του που αναγνωρίστηκε δημόσια ως ο κ. Siikalouma Joonass Patteri, 34χρονος Φινλανδός τουρίστας.

Κανένας τουρίστας δεν είχε πρόβλημα, τουλάχιστον όχι από την άποψη της απαγωγής. Στην πραγματικότητα, η αλήθεια ήταν συγκλονιστική για πολλούς… οι δύο τουρίστες που είχαν παραμείνουν είχαν φτιάξει ολόκληρη την ιστορία σε ένα περίτεχνο σχέδιο για να προσπαθήσουν να πάρουν χρήματα από τους γονείς τους και να μείνουν περισσότερο στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με μια αναφορά από αστυνομικούς της Patong στις 16 Δεκεμβρίου, ο Kristian και ο Patteri είχαν παραμείνει για περισσότερες από 141 ημέρες. Και οι δύο Φινλανδοί τουρίστες φέρεται να ομολόγησαν ότι έφτιαξαν μια ιστορία ότι κρατήθηκαν αιχμάλωτοι από την αστυνομία για να ζητήσουν χρήματα από τους γονείς του Κρίστιαν, είπε η αστυνομία.

Αρχικά, οι αστυνομικοί της Patong άσκησαν κατηγορίες για παράταση διαμονής στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης χωρίς νόμιμη άδεια προτού συνοδεύσουν τον Kristian και τον Patteri στους αστυνομικούς της Patong για περαιτέρω νομική επεξεργασία.

Οι δυο τους αναμένεται να απελαθούν και να μπουν στη μαύρη λίστα, αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν νομικές κατηγορίες στην Ταϊλάνδη για ψευδή ισχυρισμό ότι τους απήγαγε η αστυνομία της Ταϊλάνδης και τους εκβίασαν για χρήματα.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.