Ο υπουργός Εσωτερικών της Ταϊλάνδης διέταξε αυστηρότερους ελέγχους ταυτότητας σε χώρους διασκέδασης σε όλη τη χώρα

Εθνική -

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ανούτιν Τσαρνβιρακούλ εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση στους χώρους διασκέδασης που κρίθηκαν χαλαροί στην επαλήθευση ηλικίας κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Κυβερνητικό Μέγαρο.

Η προειδοποίηση έρχεται ως απάντηση σε μια viral ιστορία ενός Ολυμπιονίκη της πυγμαχίας από την Ταϊλάνδη, Somluck Kamsing, ο οποίος κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού, σε σχέση με σεξουαλική εμπλοκή με 17χρονη.

Η κοπέλα της υπόθεσης φέρεται να απέκτησε πρόσβαση σε ένα νυχτερινό κέντρο χρησιμοποιώντας μια εικόνα ψεύτικης ταυτότητας και συναντήθηκε με τον κ. Somluck. Αργότερα υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία, κατηγορώντας τον πρώην μαχητή του Muay Thai που έγινε μποξέρ, για σεξουαλική επίθεση, αφού ο κ. Somluck φέρεται να την πήγε σε ξενοδοχείο. Ο κ. Somluck αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς.

Ο κ. Anutin στις 14 Δεκεμβρίου είπε ότι είναι σημαντικό για τις νυχτερινές επιχειρήσεις να τηρούν αυστηρά τα πρωτόκολλα επαλήθευσης ηλικίας. Προέτρεψε τους χειριστές των χώρων να διασφαλίσουν ότι οι θαμώνες δεν χρησιμοποιούν πλαστά δελτία ταυτότητας ή ότι ανήκουν σε μεγαλύτερους συνομηλίκους τους για να μπαίνουν κρυφά σε νυχτερινά κέντρα.

"Οι πελάτες πρέπει να δείξουν τα πραγματικά δελτία ταυτότητάς τους, όχι φωτογραφίες στο τηλέφωνό τους», είπε ο κ. Anutin.

Προειδοποίησε επίσης ότι η παράκαμψη αυτού του πρωτοκόλλου θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. «Όσο περισσότερο αποφεύγετε το νόμο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να σας αναζητήσουν, να συλλάβετε και να διωχθείτε», δήλωσε.

Δεν είναι σαφές εάν αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες και οι αλλοδαποί θα πρέπει επίσης να φέρουν το πρωτότυπο διαβατήριό τους ή την ταυτότητά τους, το οποίο, αν και τεχνικά απαιτείται από το νόμο, στην πράξη σπάνια εφαρμόζεται, ειδικά σε δημοφιλείς τουριστικές ζώνες όπου πολλοί τουρίστες δεν θα φέρουν τα γνήσια διαβατήριά τους. από φόβο μην τα χάσουν.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/