Το Υπουργείο Τουρισμού της Ταϊλάνδης στοχεύει να ενισχύσει τον τουρισμό σε δευτερεύουσες πόλεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

(ΝΝΤ) – Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού κοιτάζει την προώθηση του τουρισμού σε δευτερεύουσες πόλεις.

Ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Sudawan Wangsuphakijkosol ανακοίνωσε σχέδια για την ενίσχυση του τουρισμού στις δευτερεύουσες πόλεις της Ταϊλάνδης. Αυτή η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με την πολιτική του Πρωθυπουργού να διευρύνει τα τουριστικά αξιοθέατα πέρα ​​από τα κύρια hotspots.

Επαρχίες όπως το Nong Bua Lamphu και το Kanchanaburi, πλούσιες σε σημεία ενδιαφέροντος, στοχεύουν στην αυξημένη έκθεση τόσο σε ντόπιους όσο και σε διεθνείς επισκέπτες. Στόχος του Υπουργείου για το 2024 είναι να ενισχύσει τη μέση δαπάνη των τουριστών, η οποία σήμερα ανέρχεται σε περίπου 43,000 μπατ ανά ταξίδι, με μέση διαμονή 9 ημέρες.

Για να επιτευχθεί αυτό, το Υπουργείο θα φιλοξενήσει διάφορες προωθητικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων εκδηλώσεων φωτός και ήχου σε δευτερεύουσες πόλεις. Αυτές οι εκδηλώσεις έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν τους τουρίστες να παρατείνουν τη διαμονή τους, όχι μόνο σε αυτές τις πόλεις αλλά και σε κοντινά αξιοθέατα. Η ετοιμότητα των καταλυμάτων είναι το κλειδί για αυτήν τη στρατηγική προώθησης, η οποία δεν περιορίζεται στις παραμεθόριες επαρχίες.

Για παράδειγμα, οι τουρίστες από τη Μαλαισία επισκέπτονται συχνά όχι μόνο τις νότιες συνοριακές επαρχίες αλλά και την Μπανγκόκ και τη Βόρεια Ταϊλάνδη.

Αντιμετωπίζοντας τη μείωση των Κινέζων τουριστών, ο Υπουργός σημείωσε αισθητή μείωση φέτος. Ωστόσο, η αύξηση των επισκεπτών από άλλες χώρες απαιτεί αλλαγή της εστίασης στην αγορά. Αν και δεν υπάρχουν τρέχοντα σχέδια για παράταση των πολιτικών δωρεάν βίζα, το Υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης της διάρκειας παραμονής για τους Ευρωπαίους τουρίστες, με μια επίσκεψη 30 ημερών να κρίνεται επί του παρόντος επαρκής.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.