Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Ο βασιλιάς και η βασίλισσα επισκέπτονται το Πουκέτ και άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

  1. Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin έφτασε στην Patong το περασμένο Σαββατοκύριακο και επιθεώρησε ασκήσεις ασφαλείας.

Πρόξενοι και επίτιμοι πρόξενοι με έδρα το Πουκέτ από οκτώ χώρες, όπως η Ολλανδία, το Μεξικό, η Μογγολία, η Ρωσία, η Κίνα, η Αγγλία, η Γαλλία και η Φινλανδία συμμετείχαν στην εκδήλωση.

2. Μια πυρκαγιά κατέστρεψε ένα πολυτελές εστιατόριο που ανήκει σε αλλοδαπό στο Thalang με ζημιές πολλών εκατομμυρίων μπατ, σύμφωνα με την αστυνομία του Thalang.

Εκείνη την ώρα υπήρχαν πολλοί ξένοι πελάτες που έτρωγαν φαγητό αλλά ευτυχώς κατάφεραν να ξεφύγουν από το εστιατόριο χωρίς να τραυματιστούν.

3. Η Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα, ο βασιλιάς Maha Vajiralongkorn και η Αυτή η Βασιλική Μεγαλειότητα, η βασίλισσα Suthida Bajrasudhabimalalakshana προήδρευσαν στην 35η Ρεγκάτα του Phuket's Cup.

Η Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα Βασίλισσα Suthida συμμετείχε σε αγώνες πρακτικής στην κατηγορία IRC Zero με το keelboat THA72.

4. Η Phuket Immigration επιθεώρησε ένα κουρείο στην Πατόνγκ αφού ειδοποιήθηκε από έναν ενδιαφερόμενο πολίτη ότι φέρεται να εργαζόταν παράνομα ένας αλλοδαπός.

Οι υπάλληλοι του κουρείου είπαν στους αξιωματικούς ότι η φωτογραφία που έλαβαν στο διαδίκτυο ήταν μια παλιά φωτογραφία. Υπήρχε ένας αλλοδαπός που δούλευε στο κουρείο πριν, παραδέχτηκαν.

5. Το ετήσιο Καρναβάλι Patong βρίσκεται σε εξέλιξη για να σηματοδοτήσει την έναρξη της υψηλής τουριστικής περιόδου του Πουκέτ.

Το ετήσιο Καρναβάλι Πατόνγκ έχει στόχο να τονώσει τον τουρισμό και την οικονομία τόσο για τους Ταϊλανδούς όσο και για τους ξένους τουρίστες.

Αυτό είναι για αυτήν την εβδομάδα, να προσέχετε και να είστε ασφαλείς!

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.