Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα καταπολεμήσει τις παράνομες πρακτικές δανεισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (ΝΝΤ) – Η κυβέρνηση έχει εντείνει τις προσπάθειές της κατά των παράνομων δανείων και των τοκογλύφων, δίνοντάς τους προτεραιότητα ως εθνικά ζητήματα. Ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin έχει περιγράψει τέτοιες πρακτικές δανεισμού ως ισοδύναμες με τη «σύγχρονη δουλεία» και επικεντρώνεται στην εξάλειψή τους για τη βελτίωση της δημόσιας ευημερίας.

Οι οφειλέτες που επηρεάζονται από αυτά τα παράνομα δάνεια μπορούν να ζητήσουν βοήθεια μέσω της τηλεφωνικής γραμμής του Damrongtham Center στο 1567 ή των τοπικών περιφερειακών γραφείων μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου. Ήδη, 75,199 άτομα έχουν εγγραφεί για βοήθεια με χρέη συνολικού ύψους περίπου 3.82 δισεκατομμυρίων μπατ.

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης (RTP) και το Γραφείο του Πρωθυπουργού έχουν δημιουργήσει τηλεφωνικές γραμμές (1599 και 1111, αντίστοιχα) για να αναφέρουν τοκογλύφους. Οι καταγγελίες θα αντιμετωπιστούν άμεσα, επιτρέποντας την άμεση δράση της αστυνομίας.

Η στρατηγική της κυβέρνησης περιλαμβάνει επίσης τη διαμεσολάβηση μεταξύ οφειλετών και δανειστών για την επίτευξη δίκαιων διακανονισμών. Αυτές οι συμφωνίες, που παρακολουθούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών, θα επικεντρωθούν σε εφικτούς όρους αποπληρωμής. Το Γραφείο του Πρωθυπουργού θα επιβλέπει αυτές τις ρυθμίσεις. ανεπίλυτες υποθέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε νομικές ενέργειες.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Anutin Charnvirakul έχει επίσης προειδοποιήσει τους δανειστές να μην εμποδίσουν τους οφειλέτες να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την υποστήριξη και σημείωσε ότι οι βανδαλισμοί ή οι ενέργειες αντιποίνων θα οδηγούσαν μόνο σε πιο σοβαρές νομικές συνέπειες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.