Συνιστάται στους τουρίστες να κατεβάσουν την εφαρμογή για κινητά "Tourist Police i lert u" όσο βρίσκονται στην Ταϊλάνδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης, μέσω του Γραφείου Τουριστικής Αστυνομίας, έχει αναπτύξει μια εφαρμογή για κινητά με την ονομασία «Tourist Police i lert u» για ξένους επισκέπτες στην Ταϊλάνδη ώστε να μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια από την αστυνομία σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Η εφαρμογή λειτουργεί με το Παγκόσμιο Σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) και μπορεί να ληφθεί δωρεάν από συστήματα iOS και android. Μετά τη λήψη, οι τουρίστες μπορούν να κάνουν κλικ στο "Αίτημα" για να αναζητήσουν βοήθεια και να στείλουν πληροφορίες και φωτογραφίες στον τόπο του ατυχήματος στην Αίθουσα Πολέμου (1155 Γραμμή τουριστικής αστυνομίας), η οποία έχει αξιωματικούς σε αναμονή 24/7. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες θα διαβιβαστούν στην τοπική αστυνομία για να παράσχει άμεση βοήθεια.

Στο μεταξύ, η αστυνομία θα καλέσει ξανά τον καταχωρημένο αριθμό τηλεφώνου για να παράσχει αρχική βοήθεια και συμβουλές. Οι διαθέσιμες γλώσσες για επικοινωνία με την τουριστική αστυνομία είναι τα αγγλικά και τα ταϊλανδέζικα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει την ασφάλεια όλων των τουριστών στην Ταϊλάνδη. Η τεχνολογία έχει εφαρμοστεί για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας και την άμεση βοήθεια. Οι τουρίστες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη καλούνται να κατεβάσουν την εφαρμογή για να λάβουν βοήθεια από την αστυνομία της Ταϊλάνδης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.