Η Ταϊλάνδη εντείνει την καταπολέμηση της παραχάραξης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Ο υπουργός Εμπορίου Phumtham Wechayachai ανακοίνωσε καταστολή της πώλησης πλαστών επώνυμων προϊόντων στο διαδίκτυο, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της παραβίασης των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, που θα μπορούσαν να βλάψουν τη διεθνή φήμη της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με τον Phumtham, το Τμήμα Πνευματικής Ιδιοκτησίας (DIP) έχει επιφορτιστεί με την εκπαίδευση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σχετικά με την κατοχύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των προϊόντων τους για προστασία από την απομίμηση. Ο οργανισμός σχεδιάζει επίσης να προωθήσει περισσότερα προϊόντα GI (γεωγραφική ένδειξη) για να αξιοποιήσει την ήπια δύναμη της Ταϊλάνδης παγκοσμίως.

Ο Γενικός Διευθυντής του DIP, Vuttikrai Leewiraphan, εξήγησε ένα επικείμενο μνημόνιο κατανόησης μεταξύ 30 κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων και τριών κορυφαίων διαδικτυακών πλατφορμών – Lazada, Shopee και TikTok Shop. Η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει την καταπολέμηση της πειρατείας, επιτρέποντας την άμεση αναφορά παραβάσεων.

Το DIP συνεργάζεται επίσης με το Facebook για την ανάπτυξη εργαλείων για τον εντοπισμό και την αφαίρεση πλαστών προϊόντων, με στόχο την αντιμετώπιση παραβιάσεων πνευματικών δικαιωμάτων στην πλατφόρμα.

Μέχρι σήμερα, 960 αντικείμενα που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα έχουν αφαιρεθεί από αυτές τις πλατφόρμες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.