Η φάλαινα του Blainville's Beaked σώθηκε κοντά στην παραλία στο Songkhla, βρέθηκε για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια στην Ταϊλάνδη

Songkhla -

Ενα μεγάλο Η ραμφοφόρος φάλαινα του Blainville σώθηκε αφού κόλλησε σε μια παραλία Songkhla, πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια βρέθηκε στην Ταϊλάνδη.

Οι υπάλληλοι της μη κυνηγετικής περιοχής Khao Pa Chang – Lamkham είπαν στο Phuket Express νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι η σπάνια φάλαινα βρέθηκε στην παραλία Sakom σε μια περιοχή μη κυνηγιού.

Το Τμήμα Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων (DMCR) έφτασε στην παραλία για να βρει μια σπάνια θηλυκή Blainville's Beaked Whale. Έχει μήκος τέσσερα μέτρα και ζυγίζει περίπου 500 κιλά. Τραυματίστηκε με μερικά τραύματα και η φάλαινα δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη θάλασσα. Νοσηλεύεται στο κέντρο DMCR (Κάτω Κόλπος της Ταϊλάνδης) στη Songkhla.

Έχει αναφερθεί από πολλά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ότι αυτή η Φάλαινα του Μπλέινβιλ είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε στην Ταϊλάνδη εδώ και 12 χρόνια. Το προηγούμενο Blainville's Beaked Whale βρέθηκε πριν από 12 χρόνια στο Baan Ao Nambo στο Wichit του Πουκέτ.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.