Ο αρχηγός του Ταϊλάνδης Pheu προτείνει το Φεστιβάλ Songkran που διαρκεί έναν μήνα τον Απρίλιο του 2024

Ταϊλάνδη-

Ο Paetongtarn Shinawatra, ο ηγέτης του τρέχοντος πλειοψηφικού κυβερνητικού κόμματος της Ταϊλάνδης, Pheu Thai, αποκάλυψε ένα σχέδιο σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2023 ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανάπτυξης Soft Power της Ταϊλάνδης για να κάνει το Songkran ένα μήνα φεστιβάλ σε όλη την Ταϊλάνδη από το 2024.

Αυτό έρχεται καθώς η UNESCO, ή ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, είναι έτοιμη να ανακοινώσει επίσημα το Songkran, το νέο έτος της Ταϊλάνδης, ως άυλο πολιτιστική κληρονομιά. Αυτό αναμένεται να γίνει επίσημο στις 6 Δεκεμβρίου στη Μποτσουάνα και η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης σχεδιάζει μια γιορτή για την περίσταση, καθώς ασκούν πιέσεις για να επισημοποιηθεί η γιορτή με την UNESCO εδώ και χρόνια.

Μόλις επίσημα, προγραμματίζεται μια γιορτή στην Μπανγκόκ, στην οποία θα προεδρεύει ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός Srettha Thavisin στις 7 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης του Κόμματος Pheu Thai, της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας της Ταϊλάνδης, Paetongtarn Shinawatra, η οποία είναι επίσης κόρη του πρώην πρωθυπουργού και αμφιλεγόμενης φιγούρας Thaksin Shinawatra, προήδρευσε σε μια συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης Ήπιας Δύναμης της Ταϊλάνδης την 1η Δεκεμβρίου και ανακοίνωσε αργότερα στα κανάλια της στα social media ΕΔΩ ότι είχε προτείνει να γίνει το Songkran 2024 το μεγαλύτερο όλων των εποχών και να γίνει ένας μήνας γιορτή σε όλη την Ταϊλάνδη για να ενθαρρύνει τουρίστες από όλο τον κόσμο να παρευρεθούν και να επιτρέψει στους Ταϊλανδούς να απολαύσουν το φεστιβάλ και να ενθαρρύνουν τα εγχώρια ταξίδια. Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin είναι επίσης μέλος του Pheu Thai.

Το σχέδιο, που ονομάζεται Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νερού, θα μεταφέρει τους εορτασμούς από επίσημα μόνο τρεις ημέρες σε ολόκληρο τον μήνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ολόκληρος ο μήνας Απρίλιος θα ήταν επίσημη αργία, φυσικά, μόνο ότι η χώρα θα γιόρταζε το Songkran σε όλη την Ταϊλάνδη όλο το μήνα με εκπληκτικές εκδηλώσεις, παιχνίδια με νερό, φεστιβάλ, συναυλίες, πυροτεχνήματα και πολλά άλλα σε μια τριάντα ημέρα χρονοδιάγραμμα και στις 77 επαρχίες έναντι τριών ημερών για να ενθαρρύνουν τα ταξίδια σε διαφορετικές επαρχίες και περιοχές και να παρατείνουν τη συνολική γιορτή.

Το TPN Media σημειώνει ότι η Πατάγια και μεγάλο μέρος της Ανατολικής Θάλασσας γιορτάζει ήδη το Γουάν Λάι και το Σονγκράν σε διαφορετικές ημέρες, που διαφέρουν ανά περιοχή, από τις παραδοσιακές επίσημες εθνικές ημέρες από τις 13 Απριλίου έως τις 15 Απριλίου. Δεν είναι σαφές εάν η πρόταση θα είχε κάποια αλλαγή αυτές τις μέρες ή δυνητικά θα αναγκάσει ολόκληρο τον Απρίλιο να είναι ανοιχτή σεζόν για πολέμους νερού στην Πατάγια. Παρόλο που το Songkran είναι εξαιρετικά δημοφιλές για πολλούς τουρίστες και Ταϊλανδούς, τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι πολλοί παλιοί, ειδικά οι μεγαλύτεροι, δεν απολαμβάνουν τα θαλάσσια παιχνίδια του φεστιβάλ και προτιμούν μόνο παραδοσιακές γιορτές.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19, το Songkran ακυρώθηκε πλήρως το 2020 και περιορίστηκε σε παραδοσιακές μόνο δραστηριότητες το 2021 και το 2022, ευχαριστώντας πολλούς πρώην κατοίκους της Ταϊλάνδης. Ωστόσο, το φεστιβάλ επέστρεψε σε πλήρη μορφή ρίψης νερού φέτος, το 2023, και φαίνεται να είναι ένα λουκέτο για να γίνει ακόμα μεγαλύτερο το 2024, να το λατρέψετε ή να το μισήσετε.

Όλες οι φωτογραφίες πιστώνουν Paetongtarn Shinawatra Facebook.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.