Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει το νομοσχέδιο για την ισότητα γάμου και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, έως Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Η Μητροπολιτική Αστυνομία ζητά από το κοινό να βρει μια Ταϊλανδή ύποπτη που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία ενός Ταϊβανέζου σε ξενοδοχείο της Μπανγκόκ.

Πολλά πλαστά τραπεζογραμμάτια δολαρίων βρέθηκαν μαζί με μια μηχανή παραχάραξης μέσα στο δωμάτιο όπου δολοφονήθηκε ένας Ταϊβανέζος σε ξενοδοχείο στην Μπανγκόκ, λένε αστυνομικοί που γνωρίζουν την έρευνα.

Οι συνθήκες πίσω από το περίεργο περιστατικό διερευνώνται ακόμη.

2. Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης έδωσε πράσινο φως στο νομοσχέδιο για την ισότητα γάμου για να ανοίξει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Το νομοσχέδιο για την ισότητα του γάμου αναμένεται να κατατεθεί επίσημα κατά την επερχόμενη συνεδρίαση της Βουλής, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 Δεκεμβρίου 2023.

3. Η αστυνομία της Ταϊλάνδης συνέλαβε μια Κινέζα ως ύποπτη για εμπλοκή σε εμπορία ανθρώπων, η οποία φέρεται να ζητιανεύει χρήματα στην περιοχή της Μπανγκόκ.

Έξι φερόμενοι Κινέζοι ζητιάνοι συνελήφθησαν από τις 10 έως τις 20 Νοεμβρίου 2023.

Αυτό το περιστατικό πυροδότησε επίσης μια σειρά καταστολών σε ξένους ζητιάνους στην Ταϊλάνδη.

4. Στις 24 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης εξέδωσε συγχαρητήρια δήλωση για την απελευθέρωση της πρώτης παρτίδας 12 ταϊλανδών ομήρων.

Η Βασιλική Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους από τους οποίους ζήτησε βοήθεια για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση αυτών των πρώτων ομήρων που κρατούσε η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

5. Η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) προσκαλεί όλους να ζήσουν ένα από τα παλαιότερα και πιο πολύχρωμα φεστιβάλ της Ταϊλάνδης, ενώ παράλληλα αποκτούν πληροφορίες για τις γοητευτικές παραδόσεις των Chiang Mai, Roi Et, Samut Songkhram, Sukhothai και Tak στο Loi Krathong Festival 2023 στο Bangkok's Κανάλι Phadung Krung Kasem.

Η TAT ενθαρρύνει όλους να χρησιμοποιούν κραθόνγκ κατασκευασμένα από βιοδιασπώμενα υλικά και να περιορίζουν την αιώρηση σε ένα κραθόνγκ ανά οικογένεια οπουδήποτε στην Ταϊλάνδη γιορτάζουν το φεστιβάλ.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.