Η Ταϊλάνδη θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της αγγλικής επάρκειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Ταϊλάνδη εργάζεται ενεργά για να ενισχύσει την επάρκειά της στα αγγλικά, όπως αποδεικνύεται από πρόσφατες πρωτοβουλίες, όπως οι εικονικές τάξεις αγγλικών που φιλοξενούνται από διάφορα σχολεία της Μπανγκόκ. Παρά τις προσπάθειες αυτές, η χώρα εξακολουθεί να κατατάσσεται στην 8η θέση στην περιοχή ASEAN και στην 101η παγκοσμίως στον Δείκτη Αγγλικής Επάρκειας 2023.

 

Σύμφωνα με έκθεση της EF Education First, ο δείκτης, ο οποίος αξιολόγησε τις αγγλικές δεξιότητες 2.2 εκατομμυρίων ενηλίκων σε 113 χώρες, τοποθετεί την Ταϊλάνδη στην κατηγορία «πολύ χαμηλής» επάρκειας με βαθμολογία 416. Αυτό τοποθετεί τη χώρα ακριβώς πίσω από την Καμπότζη, η οποία βαθμολογήθηκε με 421. Ωστόσο, αυτή η κατάταξη υπογραμμίζει τις δυνατότητες και την ευκαιρία για ανάπτυξη στην εκπαίδευση στην αγγλική γλώσσα στην Ταϊλάνδη.

 

Συγκριτικά, η Σιγκαπούρη ηγείται της περιοχής ASEAN και είναι 2η παγκοσμίως, με «πολύ υψηλή» βαθμολογία επάρκειας 631. Οι Φιλιππίνες και η Μαλαισία επιδεικνύουν επίσης ισχυρές δεξιότητες στα αγγλικά, κατατάσσοντας τη 2η και 3η θέση στην ASEAN και την 20η και 25η θέση παγκοσμίως, αντίστοιχα, και οι δύο ταξινομούνται ως «υψηλής» επάρκειας. Το Βιετνάμ και η Ινδονησία προηγούνται της Ταϊλάνδης, σε «μέτρια» και «χαμηλά» επίπεδα επάρκειας, αντίστοιχα.

Η τρέχουσα κατάταξη της Ταϊλάνδης στον Δείκτη Αγγλικής Επάρκειας υποδεικνύει έναν τομέα προς ανάπτυξη. Με τις συνεχείς εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, οι αξιωματούχοι ελπίζουν σε μελλοντική βελτίωση στην παγκόσμια κατάταξη γλωσσομάθειας της χώρας.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.