Συνελήφθη άνδρας επειδή παγίδευσε παράνομα οκτώ πιθήκους στο Phang Nga

Phang Nga -

Ένας μεσήλικας συνελήφθη με οκτώ μαϊμούδες μακάκους που είχαν παγιδευτεί παράνομα και στη συνέχεια κατασχέθηκαν από αρμόδιους αξιωματούχους στην περιοχή Khura Buri.

Την Πέμπτη (23 Νοεμβρίουrd), μια ομάδα αξιωματούχων με επικεφαλής τον Αρχηγό της Περιφέρειας Khura Buri κ. Wyut Thongpaen και το Τμήμα 425 της Αστυνομίας Συνοριακής Περιπολίας συνέλαβε τον κ. Gopon Jamnong, 58 ετών, κάτοικο της περιοχής Khura Buri. Συνελήφθη στο σπίτι του στην υποσυνοικία Bang Wan. Του κατασχέθηκαν οκτώ ζωντανοί μακάκοι με χοιροουρά του Νότου.

Η σύλληψη ακολούθησε αφού αρμόδιοι υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν από ενδιαφερόμενο πολίτη ότι στην περιοχή υπήρχε ντόπιος που έπιανε παράνομα άγρια ​​ζώα για να τα πουλήσει.

Ο κ. Gopon παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι όλοι οι μακάκοι είχαν παγιδευτεί από αυτόν. Στην αστυνομία δήλωσε ότι έπιασε τους μακάκους σε ένα δάσος κοντά στο σπίτι του. Οι μακάκοι είχαν προγραμματιστεί να σταλούν σε άγνωστους πελάτες που τους είχαν παραγγείλει στο Surat Thani και στη Μαλαισία.

Ο κ. Gopon οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Khura Buri για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για αλίευση προστατευόμενων άγριων ζώων χωρίς άδεια.

Οι πίθηκοι θα επιθεωρηθούν και θα υποβληθούν σε θεραπεία για τυχόν ιατρικά ζητήματα και στη συνέχεια θα απελευθερωθούν με ασφάλεια πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον, δήλωσε ο κ. Wuyut

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.