Τέσσερις αλλοδαποί και δύο Ταϊλανδοί από το Πουκέτ διασώθηκαν μετά από διαρροή νερού σε γιοτ στο Κράμπι

Κράμπι –

Τέσσερις αλλοδαποί και δύο Ταϊλανδοί από το Πουκέτ διασώθηκαν μετά από διαρροή νερού σε γιοτ κοντά στο νησί Λάντα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η Διοίκηση Τρίτης Περιοχής του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης είπε στο Phuket Express ότι την Παρασκευή (24 Νοεμβρίουth) στις 6:00 μ.μ. Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που σταθμεύουν στο νησί Lanta Noi και προσωπικό από το Εθνικό Πάρκο Mu Ko Lanta διέσωσαν έξι άτομα σε ένα γιοτ κοντά στα Five Islands (Koh Haa).

Στο γιοτ επέβαιναν τέσσερις αλλοδαποί (όλοι άνδρες) και δύο Ταϊλανδοί (1 άνδρας, 1 γυναίκα). Δεν τραυματίστηκαν. Ταξίδευαν από το Πουκέτ με το γιοτ, όταν το γιοτ χτυπήθηκε από ένα κύμα πριν κολλήσει σε έναν βράχο, και στη συνέχεια διέρρευσε νερό στο γιοτ. Μεταφέρθηκαν όλοι πίσω στην ηπειρωτική χώρα με ασφάλεια

Μια αντλία νερού χρησιμοποιήθηκε για να αφαιρέσει μέρος του νερού στο γιοτ. Το γιοτ ήταν δεμένο σε άδειες δεξαμενές πετρελαίου για να αποτραπεί η βύθισή του, ενώ επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του σκάφους προκειμένου να μεταφέρει το γιοτ πίσω στη στεριά.

Τα ονόματα των εμπλεκομένων στο περιστατικό της πλημμύρας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης στον σχετικό Τύπο.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.