Το Φεστιβάλ Loi Krathong 2023 της TAT ξεκινά το Χειμερινό Φεστιβάλ της Ταϊλάνδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (TAT) — Στις 26 Νοεμβρίου 2023, η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) προσκαλεί όλους να ζήσουν ένα από τα παλαιότερα και πιο πολύχρωμα φεστιβάλ της Ταϊλάνδης, ενώ παράλληλα αποκτούν πληροφορίες για τις γοητευτικές παραδόσεις των Chiang Mai, Roi Et, Samut Songkhram, Sukhothai, και Tak στο Loi Krathong Festival 2023 στο κανάλι Phadung Krung Kasem της Μπανγκόκ.

Η κ. Sudawan Wangsuphakijkosol, Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού, δήλωσε: «Αυτή η ειδική εκδήλωση Loi Krathong πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Μπανγκόκ για να δώσει στους τουρίστες μια γεύση της σημασίας του φεστιβάλ για τον λαό της Ταϊλάνδης, δείχνοντας παράλληλα πώς παρατηρείται διαφορετικά σε όλη τη χώρα. Φέτος ο εορτασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς σηματοδοτεί την έναρξη του Χειμερινού Φεστιβάλ της Ταϊλάνδης και του Χειμερινού Φεστιβάλ Colorful Bangkok, των μεγαλειωδών θεαμάτων για το τέλος του έτους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για την προώθηση των μαλακών δυνάμεων της Ταϊλάνδης και την ανάδειξη εθνικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ στην παγκόσμια σκηνή. ”

Το Loi Krathong γιορτάζεται κάθε χρόνο στην Ταϊλάνδη την πανσέληνο του 12ου σεληνιακού μήνα, που φέτος πέφτει στις 27 Νοεμβρίου. Σε όλη την Ταϊλάνδη, οι άνθρωποι μαζεύονται το βράδυ σε λίμνες, ποτάμια, κανάλια και παραλίες για να επιπλέουν το krathong, που είναι σχεδίες με φύλλα μπανάνας, διακοσμημένες με λουλούδια, θυμίαμα και κεριά, ως ένας τρόπος να αποδώσουν σεβασμό στη θεά του ποταμού.

Φέτος, το TAT φιλοξενεί το Φεστιβάλ Loi Krathong στο κανάλι Phadung Krung Kasem, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μπανγκόκ (Hua Lamphong). Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί έως τις 28 Νοεμβρίου με τις κύριες δραστηριότητες να προγραμματίζονται στις 25-27 Νοεμβρίου από τις 16.00:21.00 έως τις XNUMX:XNUMX. και τρέξτε μέχρι τα μεσάνυχτα τη νύχτα της πανσελήνου.

Ο κ. Apichai Chatchalermkit, Αναπληρωτής Κυβερνήτης Τουριστικών Προϊόντων και Επιχειρήσεων της TAT, δήλωσε: «Κάτω από την ιδέα «Moonlight Reflection Loi Krathong Along the Canal», η φετινή εκδήλωση υπόσχεται να ενθουσιάσει τους επισκέπτες με το νυχτερινό «Lighting Illumination Show» για να τονίσει τους πέντε ξεχωριστούς Loi Παραδόσεις Krathong. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Yi Peng του Τσιάνγκ Μάι, το Somma Nam Khuen Peng Seng Prathip του Roi Et, το Loi Krathong Kap Kluai Mae Klong του Samut Songkhram, το Loi Krathong and Candle Festival of Sukhothai και το Loi Krathong Sai Festival και τα Χίλια Πλωτά Φανάρια του Tak .»

Οι νυχτερινές δραστηριότητες που προωθούν τις πολιτιστικές αξίες της Ταϊλάνδης περιλαμβάνουν εργαστήρια παρασκευής κραθόνγκ με βιοδιασπώμενα υλικά, σταθμούς μαγειρικής στη Βασιλική Ταϊλανδέζικη Κουζίνα, μουσικές παραστάσεις, πολιτιστικούς χορούς και πλωτά κραθόνγκ στο Κανάλι.

Για να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και να συμμετάσχει στην προσπάθεια αειφόρου τουρισμού της Ταϊλάνδης, η TAT ενθαρρύνει όλους να χρησιμοποιούν κραθόνγκ κατασκευασμένα από βιοδιασπώμενα υλικά και να περιορίζουν την αιώρηση σε ένα κραθόνγκ ανά οικογένεια οπουδήποτε στην Ταϊλάνδη γιορτάζουν το φεστιβάλ. Στην εκδήλωση της Μπανγκόκ, η TAT τονίζει τη σημασία της ιδέας των μηδενικών χωματερών διασφαλίζοντας τον σωστό διαχωρισμό και διάθεση των απορριμμάτων.

Το Loi Krathong Festival 2023 αναμένεται να συμβάλει στην τροφοδοσία του εσωτερικού τουρισμού, τονώνοντας 2.04 εκατομμύρια ταξίδια και έσοδα 6.1 δισεκατομμυρίων μπατ. Από αυτές, οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Chiang Mai, Roi Et, Samut Songkhram, Sukhothai και Tak εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν 527,070 ταξίδια συνολικού ύψους 1.76 δισεκατομμυρίων μπατ.

Εν τω μεταξύ, το Φεστιβάλ Loi Krathong 2023 της TAT στο κανάλι Phadung Krung Kasem της Μπανγκόκ εκτιμάται ότι θα δει 299,730 Ταϊλανδούς επισκέπτες, δημιουργώντας περίπου 1.2 δισεκατομμύρια μπατ.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.