Το δικαστήριο προγραμματίζει ακροάσεις για την υπόθεση μετοχών ITV και τροποποίηση του άρθρου 112

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Συνταγματικό Δικαστήριο όρισε ημερομηνία για 2 σημαντικές ακροάσεις. Η πρώτη έχει οριστεί για τις 20 Δεκεμβρίου, εξετάζοντας κατηγορίες κατά της Pita Limjaroenrat για κατοχή μετοχών σε εταιρεία μέσων ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητας για τις εκλογές. Η δεύτερη, προγραμματισμένη για τις 25 Δεκεμβρίου, θα εμβαθύνει σε μια αμφιλεγόμενη πρόταση τροποποίησης ενός βασικού νόμου που σχετίζεται με τη συκοφαντική δυσφήμιση.

 

Η 1η ακρόαση απορρέει από τη μετοχική ιδιότητα του Pita στην iTV Public Company Limited, μια πλέον ανενεργή εταιρεία μέσων ενημέρωσης, τη στιγμή της εκλογικής του υποψηφιότητας. Μετά από αναφορά της Εκλογικής Επιτροπής, το Δικαστήριο ανέστειλε τον Πίτα από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα από τις 19 Ιουλίου, εν αναμονή της τελικής απόφασης. Ο Πίτα υπέβαλε δήλωση υπεράσπισης, μαζί με κατάλογο μαρτύρων και αποδεικτικών στοιχείων, στις 2 Οκτωβρίου και έναν επιπλέον κατάλογο μαρτύρων στις 18 Οκτωβρίου. Το Δικαστήριο, μετά από συζήτηση, αποφάσισε να προχωρήσει σε ακροάσεις μαρτύρων στις 20 Δεκεμβρίου στις 9:30 π.μ.

Η άλλη υπόθεση περιλαμβάνει τον Teerayuth Suwannakesorn που προτρέπει το Συνταγματικό Δικαστήριο να αξιολογήσει τις ενέργειες του Pita, του τότε ηγέτη του Κόμματος Move Forward, και του ίδιου του κόμματος. Η υπόθεση αυτή εξετάζει εξονυχιστικά τη συνεχή εκστρατεία τους για τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα του άρθρου 112, που αφορά τη βασιλική δυσφήμιση. Το Δικαστήριο, αναγνωρίζοντας την ανάγκη περαιτέρω εξέτασης, έχει προγραμματίσει ακρόαση μάρτυρα για την υπόθεση αυτή στις 25 Δεκεμβρίου στις 9:30 π.μ.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.