Δήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: ανθρωπιστική παύση και απελευθέρωση ομήρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης χαιρετίζει την τελευταία συμφωνία για την πρόσθετη απελευθέρωση των ομήρων που αρχίζει σήμερα, κυρίως γυναικών και παιδιών, που συνελήφθησαν στη βία στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Το Υπουργείο αναγνωρίζει αυτό το τελευταίο επίτευγμα ως σημαντική σημαντική ανακάλυψη μετά από πολλές εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων. Το Υπουργείο χαιρετίζει επίσης τη συμφωνηθείσα ανθρωπιστική παύση, όπως ζητήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ανθρωπιστική υποστήριξη φτάνει σε όσους έχουν ανάγκη.

Η Ταϊλάνδη ελπίζει διακαώς ότι αυτή η δυναμική μπορεί να διατηρηθεί, ώστε οι υπόλοιποι όμηροι, στους οποίους περιλαμβάνονται και υπήκοοι της Ταϊλάνδης, να απελευθερωθούν με την πρώτη ευκαιρία. Η Ταϊλάνδη επαναλαμβάνει την έντονη έκκλησή μας προς αυτόν τον σκοπό.

Το Υπουργείο επαινεί ιδιαιτέρως τις προσπάθειες των Κυβερνήσεων του Κατάρ, του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου, της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και όλων εκείνων που συμμετείχαν στην εξασφάλιση αυτής της πρόσφατης πρόσθετης απελευθέρωσης ομήρων, και στέλνει τους ειλικρινείς χαιρετισμούς του σε αυτούς και οι οικογένειες τους.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.