Ο Πρωθυπουργός διαψεύδει την εμπλοκή βουλευτή σε αστυνομικούς διορισμούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin διευκρίνισε τη διαδικασία διορισμού νέου αστυνομικού επιθεωρητή, τονίζοντας ότι κανένα μέλος του Κοινοβουλίου δεν έχει ζητήσει τέτοιους διορισμούς, ούτε έχει εξουσία να παρέμβει σε αυτά τα θέματα.

Σε μια συνάντηση με μέλη του Pheu Thai Party, ο Srettha αναφέρθηκε σε μια κοινή παρερμηνεία σχετικά με το διορισμό του επιθεωρητή. Τόνισε ότι το θέμα της συνάντησης αφορούσε κυρίως θέματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, όχι τους αστυνομικούς διορισμούς, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης και βασίζονται σε αξιολογήσεις απόδοσης.

Ο Srettha αναφέρθηκε επίσης στις προηγούμενες παρατηρήσεις του σχετικά με ορισμένους αξιωματικούς που είτε ήταν «απογοητευμένοι ή ικανοποιημένοι» με τους διορισμούς τους, εξηγώντας ότι αυτό σχετιζόταν με ζητήματα απόδοσης και ότι ο ρόλος του περιοριζόταν στο να εκφράσει ανησυχίες για προβλήματα ναρκωτικών σε ορισμένους τομείς.

Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι όλοι οι βουλευτές έχουν πλήρη επίγνωση των ευθυνών τους και δεν χρειάζονται καθοδήγηση κατά των λόμπι για αστυνομικές θέσεις.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.