Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης εγκρίνει το νομοσχέδιο για την ισότητα του γάμου

Εθνική -

Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης έδωσε πράσινο φως στο νομοσχέδιο για την ισότητα γάμου για να ανοίξει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Εγκρίθηκε στις 21 Νοεμβρίου, το προσχέδιο νόμου, εάν εγκριθεί, θα τοποθετήσει την Ταϊλάνδη ως την τρίτη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία που αναγνωρίζει τα ομόφυλα συνδικάτα μετά την Ταϊβάν και το Νεπάλ.

Το νομοσχέδιο υποστηρίχθηκε από το Κόμμα Move Forward και ξεπέρασε με επιτυχία το πρώτο κοινοβουλευτικό εμπόδιο ανάγνωσης πέρυσι. Ωστόσο, η πρόοδός του σταμάτησε προσωρινά όταν το προηγούμενο κοινοβούλιο διαλύθηκε πριν από τις γενικές εκλογές του Μαΐου 2023.

Το νομοσχέδιο για την ισότητα του γάμου αναμένεται να κατατεθεί επίσημα κατά την επερχόμενη συνεδρίαση της Βουλής, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 Δεκεμβρίου 2023.

Ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin, υπέρμαχος των δικαιωμάτων LGBTQ+, έχει δεσμευτεί για τη δέσμευση της κυβέρνησής του να προωθήσει το νομοσχέδιο μαζί με δύο άλλα κρίσιμα νομοσχέδια: ένα νομοσχέδιο που παρέχει στα διεμφυλικά άτομα το δικαίωμα να αλλάζουν τους επίσημους δείκτες φύλου τους και ένα νομοσχέδιο για αποποινικοποίηση της πορνείας.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/