Δάσκαλοι και ιατροί συμμετέχουν στον αγώνα για τον τερματισμό του εμπορίου κρέατος σκύλων και γάτας στο Βιετνάμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο εκπαιδευτικός τομέας του Βιετνάμ και η κοινότητα της παραδοσιακής ιατρικής πρωτοστατούν στις προσπάθειες για τον τερματισμό του εμπορίου κρέατος σκύλου και γάτας – ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την καλή διαβίωση των ζώων από δύο από τους τομείς με τη μεγαλύτερη επιρροή της χώρας.

Η κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας είναι μια μακροχρόνια πρακτική στο Βιετνάμ, με τις ρίζες της σε αβάσιμες πεποιθήσεις που σχετίζονται με τη διατροφή και τις φαρμακευτικές ιδιότητες. Ωστόσο, η αυξανόμενη συνειδητοποίηση των κινδύνων που συνδέονται με το εμπόριο κρέατος σκύλου και γάτας, συμπεριλαμβανομένης της μετάδοσης ασθενειών όπως η χολέρα και η λύσσα, έχει προκαλέσει μια συλλογική απάντηση από δασκάλους και παραδοσιακούς ιατρούς στη χώρα που συμμετέχουν στον αγώνα για τον τερματισμό της εμπόριο μια για πάντα.

Μόλις τον περασμένο μήνα, οι ηγέτες της Ένωσης Ανατολίτικης Παραδοσιακής Ιατρικής του Βιετνάμ (VOTMA) – η επίσημη φωνή των γιατρών της παραδοσιακής ιατρικής σε όλη τη χώρα – κατήγγειλαν κατηγορηματικά τη χρήση κρέατος σκύλου και γάτας στην παραδοσιακή ιατρική σε μια κίνηση ορόσημο.

Στις 10 Νοεμβρίου, το μέλος της VOTMA, Ha Nam Traditional Medicine Association, ακολούθησε το παράδειγμά του σε ένα εργαστήριο στη βόρεια επαρχία, δεσμευόμενος να σταματήσει να χρησιμοποιεί κρέας σκύλου και γάτας στις ιατρείες τους και να εκπαιδεύσει τους συνομηλίκους και τους ασθενείς τους ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για τις ισχυριζόμενες φαρμακευτικές του ιδιότητες. .

Το εργαστήριο, υπό την ηγεσία της οργάνωσης για την καλή μεταχείριση των ζώων Soi Dog International Foundation και της υπηρεσίας αλλαγής κοινωνικής συμπεριφοράς Intelligentmedia, περιελάμβανε ανοιχτή συζήτηση για το εμπόριο κρέατος σκύλου και γάτας και καθοδήγηση ειδικών για να εξοπλίσει τους επαγγελματίες παραδοσιακής ιατρικής του Ha Nam με τις γνώσεις και τα εργαλεία για να αποθαρρύνουν τη χρήση του σκύλου. και κρέας γάτας μεταξύ των ασθενών τους.

«Είμαστε υπέρ της πρωτοβουλίας γιατί αναγνωρίζουμε τα οφέλη της αφαίρεσης μη επιστημονικών συστατικών και προϊόντων παραδοσιακής ιατρικής για τη δημόσια υγεία και, περισσότερο από αυτό, τη βιώσιμη ανάπτυξη της φήμης της παραδοσιακής ιατρικής του Βιετνάμ», δήλωσε ο επικεφαλής της ένωσης παραδοσιακής ιατρικής Ha Nam. Pham Ngoc Thuan.

«Ο Σύλλογος δεσμεύεται να αναθέτει και να παρακολουθεί τα άτομα της παραδοσιακής ιατρικής για τη διάδοση του μηνύματος μηδενικής ανοχής κατά της κατανάλωσης κρέατος σκύλου και γάτας και την καθοδήγηση των ασθενών μας προς ασφαλέστερα συστατικά με βάση τη φυσική βάση».

Σε μια ξεχωριστή αλλά συμπληρωματική πρωτοβουλία στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ Χα Νόι, στις 3 Νοεμβρίου, δάσκαλοι από περισσότερα από 30 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώθηκαν για να συζητήσουν τρόπους εκπαίδευσης της επόμενης γενιάς σχετικά με τις ηθικές συνέπειες και τις επιπτώσεις στην υγεία του εμπορίου κρέατος σκύλου και γάτας και να τους εμπνεύσουν να αλλαγή επίδρασης.

Διοργανώθηκε επίσης από το Soi Dog International Foundation και την Intelligentmedia, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Εκπαίδευσης του Ανόι, η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην καλή διαβίωση των ζώων και την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων καθώς και στην πρόληψη της λύσσας, σύμφωνα με τον στόχο του Ανόι να εξαλείψει τη λύσσα στην πόλη έως το 2030.

«Το εμπόριο και η κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας γίνονται αμφιλεγόμενα και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί από εκπαιδευτική άποψη», δήλωσε ο Tring Dan Ly, Επικεφαλής του Τμήματος Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην περιοχή Dong Da.

«Η ενσωμάτωση πληροφοριών σχετικά με την αυτοπροστασία και την προστασία κατοικίδιων ζώων για μαθητές σε εξωσχολικές δραστηριότητες είναι μια κατάλληλη και αποτελεσματική επιλογή για να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους μαθητές. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διδάξουμε στους μαθητές την πρόληψη της λύσσας και την ασφαλή και ανθρώπινη ζωή με τα κατοικίδια για να εξαλείψουμε σταδιακά το εμπόριο και την κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας στο μέλλον».

Η εκδήλωση συναντήθηκε με ενθουσιώδη ανταπόκριση από το διδακτικό προσωπικό και σαφή δέσμευση για ενσωμάτωση των θεμάτων στο πρόγραμμα σπουδών τους μέσω του υλικού ανάγνωσης, της ομαδικής συζήτησης και των δραστηριοτήτων παιχνιδιού ρόλων.

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον σημαντικό ρόλο της νεολαίας στην ηγεσία της μελλοντικής κοινωνίας. Παρέχοντάς τους διαφωτιστικά στοιχεία, πληροφορίες και δεξιότητες, ελπίζουμε ότι μπορούν να προωθήσουν θετικές κοινωνικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της κατανάλωσης κρέατος σκύλου και γάτας», δήλωσε ο Διευθυντής Διεθνούς Συνηγορίας του Ιδρύματος Soi Dog, Rahul Sehgal.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα την ενεργό δέσμευση των ηγετών και των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να φέρουν τα ζητήματα πιο κοντά στους μαθητές και να κάνουν αλλαγές».

Το Soi Dog Foundation έχει αγωνιστεί εδώ και καιρό για να σταματήσει το εμπόριο, το οποίο υπολογίζεται ότι σκοτώνει πέντε εκατομμύρια σκύλους και ένα εκατομμύριο γάτες στο Βιετνάμ κάθε χρόνο. Τον Ιούλιο, το ίδρυμα συμμετείχε σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την Εθνοσυνέλευση – το πιο ισχυρό νομοθετικό σώμα του Βιετνάμ – για να συζητηθεί ένας οδικός χάρτης για τον τερματισμό του εμπορίου, ξεκινώντας από το Ανόι. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του Βιετνάμ που το εμπόριο και η κατανάλωση σκύλων και γατών συζητήθηκε σε αυτό το επίπεδο διακυβέρνησης.

«Η συνεργασία με την Εθνοσυνέλευση σηματοδότησε ένα κρίσιμο ορόσημο για την προβολή του ζητήματος στην κορυφή της κυβέρνησης, έτσι ώστε οι νόμοι και οι κανονισμοί για τον έλεγχο του εμπορίου κρέατος σκύλων και γατών να μπορούν να βελτιωθούν και να επιβληθούν περαιτέρω», είπε ο Ραχούλ.

«Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε… μια πολύπλευρη προσέγγιση που περιλαμβάνει εκπαίδευση, νομοθεσία, προώθηση εναλλακτικών λύσεων, πολιτισμική αλλαγή και συνεργασία που οδηγεί σε μια στάση μηδενικής ανοχής απέναντι στην κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας».

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.
Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.