Οι δονήσεις έγιναν αισθητές στη Βόρεια Ταϊλάνδη και την Μπανγκόκ μετά από αναφορές σεισμών στη Μιανμάρ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε σεισμό στις 8.37 π.μ. με επίκεντρο τη Μιανμάρ. Οι κάτοικοι στο Τσιάνγκ Ράι, στο Τσιάνγκ Μάι, στο Λαμπούν, στο Ναν, ακόμη και στην πρωτεύουσα, Μπανγκόκ, φέρεται να αισθάνθηκαν τον σεισμό. Εργάτης της Μιανμάρ τραυματίστηκε σε πτώση σκαλωσιάς μετά από σεισμό 6.4 Ρίχτερ στην Πολιτεία Σαν.

Σεισμός σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 08:37 π.μ. στην Πολιτεία Σαν της Μιανμάρ, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της περιοχής Μάε Σάι, στο Τσιάνγκ Ράι.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη βόρεια περιοχή της Ταϊλάνδης. Στην περιοχή Mae Sai, η οποία υπέστη σημαντικές δονήσεις λόγω της γειτνίασής της με την πολιτεία Shan, εργάτες οικοδομών βρίσκονταν επί τόπου στο γραφείο Mae Sai District και εργάζονταν σε ένα κτίριο One-Stop Service (OSS).

Είχε μέγεθος 6.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε βάθος 9 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της περιοχής Μάε Σάι στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι της Ταϊλάνδης. Οι κάτοικοι στο Τσιάνγκ Ράι, στο Τσιάνγκ Μάι, στο Λαμπούν, στο Ναν, ακόμη και στην πρωτεύουσα, Μπανγκόκ, φέρεται να αισθάνθηκαν τον σεισμό.

Κατά τη διάρκεια του σεισμού, ένας 31χρονος υπήκοος της Μιανμάρ ονόματι Γιαχούι, που εργαζόταν στον τρίτο όροφο της σκαλωσιάς κοντά στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, έπεσε και υπέστη κάταγμα στο αριστερό χέρι και σοβαρά τραύματα. Τα σωστικά συνεργεία και οι αξιωματούχοι του Mae Sai τον μετέφεραν γρήγορα στο νοσοκομείο Mae Sai. Το κτίριο κρίθηκε ασφαλές μετά από αρχική εκτίμηση.

Ο κυβερνήτης του Τσιάνγκ Ράι Πουττιφόνγκ Σιριμάτ επιθεώρησε αργότερα τη ζημιά στο νοσοκομείο Chiangrai Prachanukroh στην περιφέρεια της πρωτεύουσας. Η νέα πενταώροφη επέκταση του νοσοκομείου, που βρίσκεται στη συμβολή των παλαιών και νέων κτιρίων, υπέστη εμφανείς κατακόρυφες ρωγμές από το εξωτερικό.

Ο Κυβερνήτης διέταξε τους σχετικούς αξιωματούχους να επιθεωρήσουν επειγόντως τις ζημιές, καθώς το κτίριο χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό από ασθενείς, γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό. Άλλες τοποθεσίες, όπως το νοσοκομείο Mae Sai, υπέστησαν επίσης μικρές ζημιές. Οι αρχές σε διάφορες περιοχές διεξάγουν έρευνες για περαιτέρω επισκευές.

Το Τμήμα Πολεοδομίας της επαρχίας δήλωσε ότι η αρχική επιθεώρηση του νοσοκομείου Chiang Rai Prachanukroh αποκάλυψε ξεφλούδισμα γύψου στη συμβολή των δύο κτιρίων. Τα κτίρια, σχεδιασμένα να αντέχουν σε σεισμούς έως και 6-8 της κλίμακας Ρίχτερ, δεν υπέστησαν δομικές ζημιές και παραμένουν λειτουργικά. Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία για κτίρια κατοικιών που δεν είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τα αντισεισμικά πρότυπα, ωθώντας τους υπαλλήλους να πραγματοποιήσουν ενδελεχείς ελέγχους.

Μετά τον αρχικό σεισμό, καταγράφηκαν τουλάχιστον 3-4 μετασεισμοί: στις 08:42 με μέγεθος 4.1, στις 08:46 με μέγεθος 3.5, στις 08:48 με μέγεθος 3.4 και στις 09. :06 ΠΜ με μέγεθος 3.4, αντίστοιχα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.