Η βροχή μετεωριτών Leonid θα είναι ορατή αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλη την Ταϊλάνδη

Εθνικός-

Στις 15 Νοεμβρίου 2023, το Εθνικό Ινστιτούτο Αστρονομικών Ερευνών της Ταϊλάνδης (NARIT) ανακοίνωσε δημόσια ότι θα σημειωθεί βροχή μετεωριτών Leonid από το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου έως νωρίς το πρωί της 18ης Νοεμβρίου 2023.

Η βροχή των μετεωριτών Leonid, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο μεταξύ 6 Νοεμβρίου και 30 Νοεμβρίου, θα κορυφωθεί μετά τα μεσάνυχτα της 17ης Νοεμβρίου 2023, περίπου στη 01:00 π.μ. μέχρι τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου 2023.

Ο μέγιστος ρυθμός πτώσης μετεωριτών θα φτάσει έως και τους 15 την ώρα.
Για ξεκάθαρη αστρονομική παρατήρηση, συνιστάται να βλέπετε το Leonid σε σκοτεινά μέρη με γυμνό μάτι. Αυτοί οι μετεωρίτες θα εμφανιστούν ως φωτεινές λωρίδες φωτός που περνούν από τον ουρανό, ορατές χωρίς την ανάγκη τηλεσκοπίων.

Η βροχή μετεωριτών Leonid προέρχεται από τα σωματίδια σκόνης του κομήτη Tempel-Tuttle, που περιφέρεται γύρω από τον ήλιο κάθε 33 χρόνια. Καθώς η Γη διέρχεται από την τροχιά του κομήτη, προσελκύει υπολειμματικά συντρίμμια στην ατμόσφαιρά της, προκαλώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις μετεωριτών, κερδίζοντας τον τίτλο «Βασιλιάς των Μετεωριτών».

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/