Καθώς οι τελικοί νόμοι για τη μαριχουάνα ετοιμάζονται να υποβληθούν στο κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης, οι αντίπαλες ομάδες ετοιμάζονται για συζήτηση

Εθνικός-

Στις 14 Νοεμβρίου 2023, ο Dr. Cholnan Srikaew, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας, αποκάλυψε στα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης σχετικά με μια πρόσφατη συνάντηση για την κατάρτιση του νόμου για τη μαριχουάνα και την κάνναβη.

Έχοντας ακούσει τις αρχές του πρόσφατου σχεδίου μετά τη συνάντηση, ο Δρ. Τσόλναν δήλωσε στους δημοσιογράφους της Ταϊλάνδης ότι η τροπολογία στοχεύει να διευκρινίσει και να χαράξει μια γραμμή μεταξύ ψυχαγωγικών σκοπών και ιατρικών πτυχών. Ο Δρ Τσόλναν εξέφρασε την ανησυχία του για την υγεία των πολιτών και ενθάρρυνε τη χρήση μαριχουάνας σε θέματα υγείας και ιατρικής με σαφή πρότυπα.

Οι δημοσιογράφοι της Ταϊλάνδης ρώτησαν σχετικά με το πρόσφατο προσχέδιο για «Η απαγόρευση της χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς», ο Δρ Τσόλναν είπε ότι δεν διάβασε ολόκληρο το σχέδιο του νόμου για τη μαριχουάνα και την κάνναβη, ωστόσο, συμφώνησε στις αρχές των εγγεγραμμένων κανόνων σχετικά με τη χρήση Η μαριχουάνα σε ορισμένα μέρη, όπως τα εκχυλίσματα THC που περιέχουν περισσότερο από 0.2 τοις εκατό THC θεωρούνται παράνομη ουσία και παράνομη.

Ωστόσο, ο Δρ Τσόλναν πρόσθεσε ότι θα συζητηθεί περαιτέρω έλεγχος σχετικά με το εάν μέρη της μαριχουάνας, όπως ο οφθαλμός, η ρίζα, τα φύλλα και οι ιστοί είναι πέρα ​​από τα κριτήρια THC ή όχι και εάν θα μπορούσαν να προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις και εθισμό στους καπνιστές.

Οι Ταϊλανδοί δημοσιογράφοι ρώτησαν εάν ο ιδιωτικός τομέας θα επηρεαστεί από τον νέο νόμο ή όχι, ο Δρ Τσόλναν δήλωσε ότι ο νόμος της Ταϊλάνδης γράφτηκε σχετικά με θέματα υγείας και ιατρικής ως πρωταρχικής σημασίας και οτιδήποτε παραβίαζε τον νόμο θα θεωρούνταν παράνομο, αναφέροντας ότι οι οικονομικές πτυχές δεν ήταν παράγοντας στο σχέδιο νόμου.

Τα νομοσχέδια αναμένεται να εξεταστούν από διάφορες επιτροπές και ομάδες, τόσο υπέρ όσο και κατά της μαριχουάνας, τις επόμενες εβδομάδες προτού τεθούν πιθανώς στη Βουλή για ψηφοφορία τον Δεκέμβριο. Μένει να δούμε πώς τα νομοσχέδια θα επηρεάσουν τη βιομηχανία μαριχουάνας της Ταϊλάνδης ή εάν θα απαγορεύσουν ρητά την ψυχαγωγική χρήση ή θα ενισχύσουν τους κανονισμούς και τις πολιτικές.

Υπολογίζεται ότι 6,000 καταστήματα κάνναβης έχουν ανοίξει σε όλη την Ταϊλάνδη από τότε που αποποινικοποιήθηκε το εργοστάσιο στα μέσα του 2022, αλλά μια συνεχής πολιτική μάχη διεξάγεται μεταξύ διαφόρων ομάδων συμφερόντων με πολικούς αντίθετους στόχους. Πολλά από τα ιατρεία επικεντρώνονται, ειλικρινά, στην ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης και περιμένουν προσεκτικά να δουν εάν το τελικό σχέδιο νόμου επηρεάζει την επιχείρησή τους. Όπως αναφέρθηκε, ωστόσο, εκπρόσωποι και ακτιβιστές επιχειρήσεων κάνναβης εμπλέκονται επίσης στη νομική κατάρτιση των τελικών κανονισμών για την κάνναβη και σίγουρα μοιράζονται τις απόψεις και τις απόψεις τους.

Ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών της Ταϊλάνδης, Anutin Charnvirakul, ο οποίος ηγήθηκε της πρωτοβουλίας για τη νομιμοποίηση και την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας στην Ταϊλάνδη όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Υγείας το 2022, είναι επίσης βέβαιο ότι θα έχει τη γνώμη του στους τελικούς κανόνες και κανονισμούς, ακόμη κι αν είναι στα παρασκήνια, σημειώνει η ΤΠΝ.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά αυτήν την ιστορία τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/