Ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης περιγράφει μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας εν μέσω παρατεταμένων ωρών υπηρεσίας ψυχαγωγίας

Εθνικός-

Στις 10 Νοεμβρίου 2023, ο Dr. Cholnan Srikaew, Υπουργός Δημόσιας Υγείας, δήλωσε δημόσια για μια πληγείσα ομάδα από αλκοολούχα ποτά, θύματα οδήγησης υπό την επήρεια μέθης, που ζήτησε από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης αντίμετρα από τις προτεινόμενες υπηρεσίες παρατεταμένου ωραρίου για χώρους διασκέδασης.

Ως εκπρόσωπος της Δημόσιας Υγείας, ο Δρ Τσόλναν αποκάλυψε στα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης πρέπει να επιτύχουν μια ισορροπία μεταξύ οικονομικών και υγειονομικών πτυχών. Πρέπει να προστατευθεί και η ποιότητα ζωής των πολιτών.

"Σε σχέση με Οι ζώνες διασκέδασης που επέκτεινε τις υπηρεσίες στις 4 π.μ από τις 15 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει λάβει προληπτικά μέτρα για να το υποστηρίξει σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις της Ταϊλάνδης. Ειδικά, η προστασία των ομάδων καταναλωτών αλκοόλ στόχευε στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και άλλων επιβλαβών πράξεων», δήλωσε ο Τσόλναν.

Για παράδειγμα, μια πρόταση είναι ότι όλοι πρέπει να κάνουν τεστ αλκοολούχων ποτών πριν επιστρέψουν στο σπίτι, το τεστ θα διεξαχθεί από τους χώρους διασκέδασης και θα πρέπει να δείξει ότι το νόμιμο όριο επίπεδο αλκοόλ στο αίμα είναι μικρότερο από 50 mg% ή πρέπει να καλέσετε ταξί για τον θαμώνα . Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι απαγορεύεται στους πότες να οδηγούν με οποιοδήποτε μέσο και οι υπηρεσίες ψυχαγωγίας πρέπει να τους παρέχουν υπηρεσίες ιππασίας με χαλάζι.

Το TPN σημειώνει ότι πρόκειται μόνο για προτάσεις και δεν είναι σαφές πώς θα επιβληθούν.

Ο Τσόλναν πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα συζητηθεί περαιτέρω έλεγχος σχετικά με το εάν οι ιδιοκτήτες των χώρων διασκέδασης θα μπορούσαν να έχουν την εξουσία να διεξάγουν αλκοολικό τεστ και να απέχουν από την πώληση αλκοόλ σε μεθυσμένους ανθρώπους ή όχι σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.