Στους 39 ανέρχονται οι θάνατοι εργατών στην Ταϊλάνδη στο Ισραήλ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Ο αριθμός των νεκρών των Ταϊλανδών εργαζομένων στο Ισραήλ ανήλθε τραγικά στους 39, με το Υπουργείο Εξωτερικών να επιβεβαιώνει άλλους πέντε θανάτους στις 11 Νοεμβρίου. Η τελευταία ενημέρωση ακολουθεί τον εντοπισμό των θυμάτων από τις ισραηλινές αρχές, όπως ανέφερε η πρεσβεία της Ταϊλάνδης στο Τελ Αβίβ .

Από τις 10 Νοεμβρίου, υπήρξαν 19 τραυματίες και 25 υπήκοοι Ταϊλάνδης που κρατήθηκαν όμηροι στη σύγκρουση. Τέσσερις από τους τραυματισμένους εργαζόμενους νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομεία του Ισραήλ. Ο Pannabha Chandraramya, ο πρεσβευτής της Ταϊλάνδης στο Ισραήλ, μαζί με έναν επιθεωρητή του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης, επισκέφτηκαν τρεις από τους τραυματίες εργαζόμενους, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες αναρρώνουν καλά.

Ως απάντηση στην κρίση, το Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται αιτήσεις αποζημίωσης από εργάτες της Ταϊλάνδης μέσω ενός ταμείου για εργαζομένους στο εξωτερικό. Έχουν κατατεθεί περίπου 6,000 αξιώσεις, με τις μισές να έχουν ήδη διευθετηθεί και οι υπόλοιπες αναμένεται να διευθετηθούν εντός μιας εβδομάδας. Κάθε εργαζόμενος δικαιούται αποζημίωση 15,000 μπατ. Ωστόσο, υπήρξαν ορισμένες καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων γραφειοκρατίας.

Το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει επίσης να προτείνει περαιτέρω οικονομική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων 50,000 μπατ για κάθε επιστρέφοντα και υποστήριξη για τις οικογένειες των θανόντων, στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αυτό καλύπτει επίσης τους εργαζομένους που επέστρεψαν στην Ταϊλάνδη ανεξάρτητα, με πολλούς να ζητούν επιστροφές για τα έξοδα ταξιδίου.

Πριν κλιμακωθεί η σύγκρουση στις 7 Οκτωβρίου, περίπου 30,000 Ταϊλανδοί εργάτες βρίσκονταν στο Ισραήλ, ενώ περίπου 8,000 είχαν επαναπατριστεί. Πάνω από 20,000 πολίτες της Ταϊλάνδης επέλεξαν να μείνουν στο Ισραήλ, παρά τη συνεχιζόμενη σύγκρουση.

Οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των Ταϊλανδών ομήρων συνεχίζονται, με τον Υπουργό Εξωτερικών να εκφράζει αισιοδοξία για την πρόωρη απελευθέρωσή τους, δεδομένης της θέσης τους σε σχετικά ασφαλέστερες περιοχές.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.