Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Ινδοί τουρίστες φτάνουν με δωρεάν απαλλαγή από τη βίζα και πολλά άλλα!

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 έως την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023.

  1. Μια γυναίκα συνελήφθη στο Chalong αφού φέρεται να άνοιξε τραπεζικούς λογαριασμούς για απατεώνες τηλεφωνικών κέντρων των οποίων τα θύματα έχασαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο μπατ.

Οι απατεώνες ζήτησαν από τα θύματα να τα προσθέσουν μέσω της εφαρμογής LINE. Στη συνέχεια κάλεσαν με βίντεο τα θύματα που παρουσιάζονταν με αστυνομικές στολές.

2. Ένας άνδρας συνελήφθη στο Πουκέτ αφού φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά στη συνάδελφό του στο Rayong.

Ο ύποπτος ζήτησε από το θύμα να βγει μαζί του για δείπνο και να πιει αλκοόλ μετά τη δουλειά. Στη συνέχεια, ο ύποπτος φέρεται να απείλησε και ανάγκασε το θύμα να πάει στο δωμάτιό του στο Rayong.

3. Το διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ διευκρίνισε μετά από διαρροή νερού από μια οροφή σε τερματικό σταθμό εσωτερικού προκάλεσε γλίστρημα επιβατών.

Το αεροδρόμιο θα βελτιώσει ένα καλύτερο σύστημα αποχέτευσης νερού για να αποτρέψει τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον. Ζήτησαν συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

4. Δύο αλλοδαποί επιβάτες τραυματίστηκαν όταν ένα μίνι βαν έπεσε πάνω από ένα φορτηγό, πριν ανατραπεί στο λόφο Πατόνγκ.

Ένας μεθυσμένος Βραζιλιάνος οδηγός φορτηγού συνελήφθη μετά από ένα ατύχημα στο οποίο χτύπησε ένα μίνι βαν το οποίο στη συνέχεια ανατράπηκε στο λόφο Patong τραυματίζοντας ξένους επιβάτες.

Ο ύποπτος παραμένει υπό κράτηση μέχρι την ώρα του Τύπου.

5. Ένας 25χρονος συνελήφθη με 246,000 χάπια μεθαμφεταμίνης σε δωμάτιο στο Thalang του Πουκέτ.

Τόσο οι έμποροι όσο και οι χρήστες παράνομων ναρκωτικών και ηλεκτρονικών τσιγάρων έχουν αυξηθεί στο Πουκέτ, αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματούχοι.

Αυτή η μεγάλη σύλληψη παράνομων ναρκωτικών προκάλεσε αρκετή φλυαρία στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μας.

6. Το Πουκέτ καλωσόρισε την πρώτη ομάδα τουριστών από την Ινδία στην Ταϊλάνδη στο νέο πρόγραμμα απαλλαγής από τη βίζα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από την Ταϊβάν προς το Πουκέτ αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, από την 1η Ιανουαρίουst, από το 2024 και μετά θα υπάρχει απευθείας πτήση καθημερινά που θα μεταφέρει περίπου 180 επιβάτες. Η Ταϊβάν εγκρίθηκε επίσης για δωρεάν είσοδο βίζας μαζί με την Ινδία.

Αυτό είναι για αυτήν την εβδομάδα, να προσέχετε και να είστε ασφαλείς!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.