Η NBTC Εγκρίνει τη συγχώνευση 3BB και AWN

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Η Εθνική Επιτροπή Ραδιοτηλεόρασης και Τηλεπικοινωνιών (NBTC) ενέκρινε τη συγχώνευση του παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου 3BB με το Advanced Wireless Network (AWN), θυγατρική της AIS. Η απόφαση ελήφθη με τέσσερις στους πέντε επιτρόπους να ψήφισαν υπέρ, ενώ ένα άτομο απείχε.

Αυτή η συγχώνευση τοποθετεί την AIS ως τον μεγαλύτερο πάροχο σταθερού ευρυζωνικού Διαδικτύου της Ταϊλάνδης, με συνδυασμένη βάση χρηστών 4.69 εκατομμυρίων, ξεπερνώντας τους 3.8 εκατομμύρια πελάτες της True Corporation. Το AIS και το 3BB εξυπηρετούν μεμονωμένα 2.38 εκατομμύρια και 2.31 εκατομμύρια νοικοκυριά, ενώ η κρατική National Telecom έχει 1.8 εκατομμύρια πελάτες.

Το διοικητικό συμβούλιο της NBTC έχει θέσει τρεις βασικούς όρους για να συμμορφωθεί η AWN μετά τη συγχώνευση. Πρώτον, η εταιρεία πρέπει να τηρεί αυστηρά τους κανονισμούς NBTC σχετικά με τις χρεώσεις υπηρεσιών, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη διατήρηση της τιμολόγησης των υφιστάμενων πακέτων για τουλάχιστον πέντε χρόνια και τη διατήρηση της τρέχουσας ποιότητας υπηρεσιών για τους υπάρχοντες πελάτες.

Δεύτερον, η AWN απαιτείται να υποστηρίζει τον ανταγωνισμό της αγοράς διασφαλίζοντας ότι οι μικροί επιχειρηματίες μπορούν να ανταγωνίζονται ελεύθερα και ενοικιάζοντας το τηλεπικοινωνιακό τους δίκτυο για να επεκτείνουν τη γεωγραφική κάλυψη. Η AWN έχει επίσης επιφορτιστεί με τη διαμόρφωση ενός σχεδίου για την επέκταση της σταθερής ευρυζωνικής και σταθερής ασύρματης πρόσβασης σε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται τα επόμενα πέντε χρόνια, με ελάχιστη επένδυση 10 δισεκατομμυρίων μπατ.

Τέλος, η AWN πρέπει να υποβάλλει έκθεση για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στο NBTC κάθε έξι μήνες για περίοδο τουλάχιστον πέντε ετών. Αυτοί οι όροι έχουν τεθεί για να διασφαλίσουν δίκαιες πρακτικές της αγοράς και την επέκταση της ευρυζωνικής πρόσβασης σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.