Τα εθνικά πάρκα εντείνουν την επιβολή της απαγόρευσης του αλκοόλ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Επτά εξέχοντα εθνικά πάρκα στο Βορρά εντείνουν την επιβολή της απαγόρευσης του αλκοόλ, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Η απαγόρευση, η οποία ισχύει από το 2021, έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη φυσική ομορφιά των πάρκων και να αποτρέψει την περιβαλλοντική ζημιά που προκαλείται συχνά από μεθυσμένους επισκέπτες.

Το Doi Suthep-Pui, το Op Khan, το Phu Hin Rong Kla, το Doi Inthanon, το Chae Son, το Phu Soi Dao και το Phu Chi Fa είναι μεταξύ των πάρκων όπου εφαρμόζεται αυτή η καταστολή. Το StopDrink Network, μια ΜΚΟ που εργάζεται για τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ, υποστηρίζει αυτές τις προσπάθειες, τονίζοντας την ανάγκη για αυστηρά μέτρα κατά τις ώρες αιχμής των επισκέψεων.

Οι παραβάτες της απαγόρευσης αντιμετωπίζουν κυρώσεις έως και 1,000 μπατ σε πρόστιμα ή φυλάκιση ενός μήνα. Για την προώθηση της ευαισθητοποίησης, το εθνικό πάρκο Doi Suthep-Pui έχει εγκαταστήσει προειδοποιητικές πινακίδες και διαδίδει ενεργά πληροφορίες σχετικά με την απαγόρευση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. Το προσωπικό του πάρκου ενθαρρύνει επίσης τους επισκέπτες να συμμετάσχουν στις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος απομακρύνοντας όλα τα σκουπίδια από τα κάμπινγκ τους κατά την αναχώρηση.

Το Εθνικό Πάρκο Op Khan, το οποίο έχει μία μόνο είσοδο, διενεργεί τυπικούς ελέγχους για αλκοολούχα ποτά κατά την είσοδο. Ωστόσο, δεδομένης της αναμενόμενης αύξησης των επισκεπτών, οι υπεύθυνοι του πάρκου σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τυχαίες περιπολίες σε κάμπινγκ για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με την απαγόρευση του αλκοόλ.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.