Τα παράνομα ναρκωτικά και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα διαδίδονται ευρέως στο Πουκέτ, λένε οι σχετικοί αξιωματούχοι

Πουκέτ -

Τόσο οι έμποροι όσο και οι χρήστες παράνομων ναρκωτικών και ηλεκτρονικών τσιγάρων έχουν αυξηθεί στο Πουκέτ, αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματούχοι.

Την Παρασκευή (10 Νοεμβρίου) πραγματοποιήθηκε συνάντησηth) στην επαρχιακή αίθουσα του Πουκέτ με επικεφαλής τον Κυβερνήτη του Πουκέτ Σοφόν Σουβανναράτ.

Ο Κυβερνήτης Σοφών είπε ότι το έτος από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Σεπτέμβριο του 2023, υπήρξαν συνολικά 1,792 μεμονωμένα περιστατικά κατασχέσεων χαπιών μεθαμφεταμίνης που ήταν μια αύξηση. Για την ηρωίνη καταγράφηκαν 17 κρούσματα που ήταν επίσης αύξηση.

Από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Σεπτέμβριο του 2023, κατασχέθηκαν στο Πουκέτ συνολικά 163,621 χάπια μεθαμφεταμίνης, 13.04 κιλά κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 0.06 κιλά ηρωίνης, 23 χάπια Έκσταση και 7.44 κιλά κοκαΐνης.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα διαδίδονται ευρέως στους χώρους εκπαίδευσης. Οι έφηβοι έχουν πειραματιστεί επίσης με διάφορα συστατικά για να τα βάλουν στον χυμό Kratom. Τόσο οι χρήστες όσο και οι έμποροι ναρκωτικών έχουν αυξηθεί σε αριθμό και οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να καταπολεμούν τα παράνομα ναρκωτικά.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.