Η κυβέρνηση σπεύδει να εκκενώσει τους Ταϊλανδούς από τη ζώνη σύγκρουσης της Μιανμάρ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Το Υπουργείο Εξωτερικών εντείνει τις προσπάθειες για την εκκένωση των Ταϊλανδών υπηκόων, ως απάντηση στην κλιμακούμενη σύγκρουση στην περιοχή Laukkaing της Μιανμάρ. Πρόσφατα συγκλήθηκε συνάντηση για τον συντονισμό των μέτρων ανακούφισης για τα 293 άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μιανμάρ.

Μεταξύ των εγκλωβισμένων, το υπουργείο είπε ότι 164 βρίσκονται υπό τη φροντίδα των αρχών της Μιανμάρ, 18 εργάζονται σε χώρους διασκέδασης και 32 απελευθερώθηκαν από τους εργοδότες τους και αναμένουν την εκκένωση. Οι προκλήσεις, ωστόσο, εξακολουθούν να υφίστανται καθώς 53 Ταϊλανδοί παραμένουν ακυκλοφόρητοι από τους εργοδότες τους και 26 είναι απρόσιτοι.

41 Ταϊλανδοί που απελευθερώθηκαν πρόσφατα στο Laukkaing βρίσκονται τώρα υπό την προστασία του United Wa State Army. Η πρεσβεία της Ταϊλάνδης στη Γιανγκόν εργάζεται τώρα για να εξασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή τους και διερευνά ασφαλείς διαδρομές εκκένωσης.

Το επείγον της κατάστασης κλιμακώθηκε μετά από έκρηξη βόμβας κοντά στο καταφύγιο αυτών των πολιτών. Παρά τις προσπάθειες, η πρεσβεία δεν έχει πρόσβαση στην περιοχή λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που έθεσαν οι αρχές της Μιανμάρ. Η πρεσβεία πραγματοποιεί επί του παρόντος επαλήθευση εθνικότητας μέσω βιντεοκλήσεων για να διευκολύνει την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων για όσους αναμένουν τον επαναπατρισμό.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.