Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης σχεδιάζει να παρέχει καθαρό πόσιμο νερό βρύσης σε εθνικό επίπεδο, λέει ο υπουργός Εσωτερικών

Εθνικός-

Στις 9 Νοεμβρίου 2023, ο κ. Anutin Charnvirakul, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ανέθεσε πολιτικές κοινής ωφελείας και ύδρευσης σε αξιωματούχους της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης για να ανακουφίσει το βάρος των Ταϊλανδών πολιτών.

Τόσο οι μητροπολιτικοί όσο και περιφερειακοί αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης εξουσιοδοτούσαν ότι οι πληρωμές λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος ή νερού θα μπορούσαν να αναβληθούν για 3 μήνες εάν οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος ή νερού ήταν λιγότεροι από 300 και 150 μπατ κάθε μήνα αντίστοιχα.
Ο Anutin δήλωσε δημόσια ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα παρέχει επίσης καθαρό πόσιμο νερό βρύσης χωρίς πρόσθετη χρέωση. Η Ταϊλανδική Μητροπολιτική Αρχή Υδάτων έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί αποτελεσματικά τη νέα πολιτική, πρόσθεσε ο Anutin.
Ένα μπουκάλι νερό μπορεί να κοστίζει 10-20 μπατ, αλλά το πόσιμο νερό της βρύσης θα ανακουφίσει σημαντικά το βάρος εκατομμυρίων πολιτών της Ταϊλάνδης που έχουν χαμηλό εισόδημα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Δεν είναι σαφές, ωστόσο, πώς και πότε η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα εφαρμόσει αυτήν την πολιτική σε εθνικό επίπεδο ή τα βήματα που απαιτούνται για την εκτέλεση αυτού του σχεδίου, σημειώνει το TPN media. Δεν είχε δοθεί χρονοδιάγραμμα για το πότε θα παρέχεται καθαρό πόσιμο νερό βρύσης σε εθνικό επίπεδο. Το καθαρό νερό της βρύσης αποτελεί τακτική ανησυχία στην Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια, τόσο σε αγροτικές όσο και σε αστικές περιοχές.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.