Η Ταϊλάνδη είναι έτοιμη για πολιτική χωρίς βίζα για Ινδούς και Ταϊβανέζους τουρίστες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Η Ταϊλάνδη υποδέχεται τους τουρίστες από την Ινδία και την Ταϊβάν με ανοιχτές αγκάλες στο πλαίσιο της εξάμηνης πολιτικής της χωρίς βίζα που εφαρμόστηκε πρόσφατα. Από τώρα έως τις 10 Μαΐου του επόμενου έτους, οι Ινδοί και Ταϊβανέζοι ταξιδιώτες μπορούν να μείνουν στη χώρα έως και 30 ημέρες. Αυτή η κίνηση στοχεύει στην τόνωση του τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Chai Watcharong δήλωσε ότι η πολιτική χωρίς βίζα έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τα ταξίδια για Ινδούς και Ταϊβανέζους τουρίστες και να συμπίπτει με τις τουριστικές περιόδους αιχμής τους. Στοχεύει επίσης στην τόνωση της τουριστικής βιομηχανίας και την προώθηση της οικονομίας της Ταϊλάνδης κατά το οικονομικό έτος 2023-2024.

Επιπλέον, το Υπουργείο Μεταφορών έχει δημιουργήσει ένα Ενιαίο Κέντρο Διοίκησης για να συντονίζει τις προσπάθειες μεταξύ όλων των φορέων που εμπλέκονται στην παροχή υπηρεσιών στους τουρίστες σε κάθε βήμα της εμπειρίας του αεροδρομίου. Το κέντρο στοχεύει να εξασφαλίσει αποτελεσματικές, γρήγορες και ασφαλείς υπηρεσίες, με πλάνα CCTV για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ανατεθεί να συνεργαστούν για να διευκολύνουν τους τουρίστες και από τους δύο προορισμούς κατά τη διάρκεια της περιόδου πολιτικής χωρίς βίζα.

Αρχικά, το Υπουργείο Μεταφορών έδωσε εντολή στους αρμόδιους φορείς να είναι έτοιμοι για την άφιξη επιβατών και από τις δύο χώρες προετοιμάζοντας τις ταξιδιωτικές τους ανάγκες σε διάφορα αεροδρόμια. Επιπλέον, έχουν γίνει προετοιμασίες για τα ταξίδια τους εντός της Μπανγκόκ, τα διεπαρχιακά ταξίδια με τρένο και λεωφορεία, καθώς και ταξίδια εντός επαρχιών, συμπεριλαμβανομένων των προετοιμασιών ασφαλείας για τον πλωτό τουρισμό.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.