Η Ταϊλάνδη δημιουργεί κέντρο έκτακτης ανάγκης για επικείμενη κρίση ομίχλης

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας ίδρυσε Κέντρο Έκτακτης Επιχείρησης (ΕΚΕΠ) για την αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος της θολερότητας, το οποίο προβλέπεται να ενταθεί ιδιαίτερα στη βόρεια περιοχή.

Ο Μόνιμος Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Δρ Opas Karnkawinpong αναγνώρισε την επίμονη πρόκληση που θέτει το PM2.5, τα εξαιρετικά λεπτά σωματίδια σκόνης που θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία. Ενώ οι εποχιακές βροχές έχουν μετριάσει το πρόβλημα στην Μπανγκόκ, τα μοτίβα υποδηλώνουν μια αναζωπύρωση αργότερα μέσα στο έτος που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Οι αναμενόμενες ξηρότερες και θερμότερες συνθήκες μπορεί να συμβάλουν σε αυξημένο κίνδυνο δασικών πυρκαγιών, επιδεινώνοντας τα προβλήματα ποιότητας του αέρα.

Στόχος του EOC είναι να συνεργαστεί με άλλους φορείς για να παρακολουθεί στενά τις περιβαλλοντικές συνθήκες και τις επιπτώσεις στην υγεία. Οι κίνδυνοι για την υγεία κυμαίνονται από ερεθισμό του αναπνευστικού και του δέρματος βραχυπρόθεσμα έως αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης σοβαρών παθήσεων όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος με την πάροδο του χρόνου. Συνιστάται στους ευάλωτους πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των παιδιών, να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, κατά προτίμηση σε χώρους με συσκευές καθαρισμού αέρα.

Ο Δρ Opas τόνισε τη σημασία της αντιμετώπισης των βαθύτερων αιτιών της ρύπανσης από PM2.5, οι οποίες συνδέονται κυρίως με τις εκπομπές των οχημάτων και τις βιομηχανικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, το Υπουργείο κινείται προς λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών και της μελλοντικής εγκατάστασης ηλεκτρικών οχημάτων ως ασθενοφόρων σε κρατικές εγκαταστάσεις υγείας, για την καταπολέμηση της κρίσης ρύπανσης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.