Η Ταϊλάνδη καταπολεμά τη βία κατά γυναικών και παιδιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Νοέμβριος έχει οριστεί ως μήνας για την εξάλειψη της βίας κατά των παιδιών, των γυναικών και των οικογενειών στην Ταϊλάνδη. Ο υπουργός Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ανθρώπινης Ασφάλειας Varawut Silpa-archa κατέστησε σαφή τη σημασία του τερματισμού κάθε ενδοοικογενειακής βίας, προτρέποντας το κοινό να αναφέρει περιστατικά στην τηλεφωνική γραμμή ή στον λογαριασμό Γραμμής του υπουργείου 24/7.

Τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί σημαντικά σύμφωνα με το Υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ανθρώπινης Ασφάλειας (MSDHS), με περισσότερα από 4,000 κρούσματα να έχουν αναφερθεί αυτό το οικονομικό έτος, από 2,493 το προηγούμενο έτος. Η σημαντική πλειονότητα των θυμάτων ήταν γυναίκες και η βία σημειώθηκε κυρίως σε οικιακά περιβάλλοντα.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη βία, η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης έχει εισαγάγει πλατφόρμες για την υποστήριξη των θυμάτων, με επίκεντρο τους εφήβους που παρουσιάζουν πρώιμα σημάδια επιθετικότητας λόγω διαφόρων στρεσογόνων παραγόντων. Με εξειδικευμένη ψυχιατρική υποστήριξη και καταφύγια διαθέσιμα, η αστυνομία στοχεύει να προσφέρει καταφύγιο και ψυχική φροντίδα στους πληγέντες.

Το ThaiHealth διαδραματίζει επίσης ρόλο αντιμετωπίζοντας την ψηφιακή πτυχή της ζωής των παιδιών, επισημαίνοντας την ευρεία πρόσβαση σε ψηφιακές συσκευές μεταξύ των παιδιών της Ταϊλάνδης και τους σχετικούς κινδύνους διαδικτυακού εκφοβισμού και διαδικτυακών απειλών. Ο οργανισμός εργάζεται για την ενίσχυση του ψηφιακού γραμματισμού και της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου.

Η αύξηση της βίας και η αύξηση των ψυχιατρικών περιπτώσεων μεταξύ του νεαρού πληθυσμού έχουν προκαλέσει εκκλήσεις για μια ισορροπημένη νομική προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη την ηλικία των δραστών και τη σοβαρότητα των πράξεών τους. Εν τω μεταξύ, γίνονται προσπάθειες για τη δημιουργία ασφαλών ζωνών για τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους σχετικά με την εκτίμηση της αυτοεκτίμησης έναντι των υλικών προσκολλήσεων.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.