Οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοινώνουν πάνω από 22 εκατομμύρια τουρίστες το 2023 Μέχρι στιγμής, αναμένετε μεγάλη υψηλή περίοδο

εθνικός

Στις 31 Οκτωβρίου 2023, η Διεύθυνση Οικονομικού Τουρισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού αποκάλυψαν δημόσια στατιστικά στοιχεία για ξένους τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη από την 1η Ιανουαρίου έως τις 29 Οκτωβρίου 2023, με περισσότερους από 22,064,968 τουρίστες να καταγράφονται.

Οι 5 πρώτες χώρες που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη ήταν η Μαλαισία με 3,619,930 άτομα, η Κίνα με 2,765,906 άτομα, η Νότια Κορέα με 1,313,117 άτομα, η Ινδία με 1,296,032 άτομα και η Ρωσία με 1,089,988 άτομα αντίστοιχα.

Εάν ταξινομούνταν μόνο κατά ημερομηνία από τις 23 έως τις 29 Οκτωβρίου 2023, περισσότεροι από 505,672 ξένοι τουρίστες είχαν επισκεφθεί την Ταϊλάνδη μέσα σε μια εβδομάδα. Ο αριθμός ήταν υψηλότερος από τον αναμενόμενο λόγω του αυξανόμενου αριθμού πτήσεων κατά την υψηλή περίοδο και την αρχή του χειμώνα στην Ταϊλάνδη.

Από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2023, το Οικονομικό Τμήμα Τουρισμού και Αθλητισμού είχε προβλέψει ότι ο αριθμός των τουριστών θα αυξανόταν από τους εισερχόμενους Ευρωπαίους τουρίστες και θα υπήρχε αυξανόμενος αριθμός πτήσεων για τη χειμερινή ταξιδιωτική περίοδο στην Ταϊλάνδη.

Επιπλέον, οι εξαιρέσεις από τη βίζα σε ορισμένες χώρες όπως η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, το Καζακστάν και η Ταϊβάν θα αυξήσουν δυνητικά περισσότερους τουρίστες.

Διαβάστε σχετικά με την απαλλαγή από τη βίζα στη Ρωσία εδώ.

Διαβάστε σχετικά με την απαλλαγή από τη βίζα στην Ινδία και την Ταϊβάν εδώ.

Διαβάστε σχετικά με την απαλλαγή από τη βίζα στην Κίνα και το Καζακστάν εδώ.

Ωστόσο, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στον τουρισμό με την υψηλή τιμή των καυσίμων και τον αυξανόμενο ρυθμό πληθωρισμού παγκοσμίως, πρόσθεσε η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/