Η Ταϊλάνδη προσαρμόζει τα κριτήρια για να θεωρείται ως έμπορος ναρκωτικών μεθαμφεταμίνης

Εθνικός-

Την 1η Νοεμβρίου 2023, η Πολ. Ο υποστράτηγος Panurat Lakboon, Επίτροπος Βοήθειας – Γενικός της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια σύμφωνα με τους τελευταίους υπουργικούς κανονισμούς του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας ότι η κατοχή μεθαμφεταμίνης 10 μονάδων ή λιγότερο θα θεωρηθεί ως κριτήρια ως χρήστες ναρκωτικών, όχι ως έμποροι ναρκωτικών .

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα του 2021, οι χρήστες ναρκωτικών είναι θύματα που χρήζουν αποκατάστασης αντί να διώκονται σε νομικές διαδικασίες ή εκτίει μεγάλες ποινές.

Ωστόσο, η Πολ. Ο υποστράτηγος Panurat εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τα νέα κριτήρια ότι η κατοχή παράνομων ουσιών 10 μονάδων ή λιγότερο θα οδηγούσε σε περισσότερους ντόπιους εμπόρους ναρκωτικών καθώς θα μπορούσαν να μεταφέρουν 10 χάπια μεθαμφεταμίνης χωρίς να κατηγορηθούν για διανομή ναρκωτικών.

Ως εκ τούτου, έχοντας τακτοποιήσει τα νέα κριτήρια, θα κινδύνευε να αυξηθούν οι τοπικοί έμποροι ναρκωτικών ως αποτέλεσμα.
Πολ. Ο υποστράτηγος Panurat θεωρούσε προσωπικά ότι ο αριθμός των παράνομων ουσιών που θα μπορούσε να κατέχει κάποιος έπρεπε να μειωθεί σε 5 μονάδες. Πολλοί παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη από ιατρικές πτυχές και προοπτικές επιβολής του νόμου και θα ενσωματωθούν με όλα τα κυβερνητικά κόμματα και στο μέλλον.

Πολ. Ο υποστράτηγος Panurat πρόσθεσε επίσης ότι σύμφωνα με επείγουσα εντολή του κ. Srettha Thavisin, του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, υπήρξε ρύθμιση για μια συγκεκριμένη ειδική επιχείρηση για να φέρει τους χρήστες ναρκωτικών σε διαδικασία αποκατάστασης, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα της τοπικής κοινότητας βία.

«Επιπλέον, η Srettha ανακοίνωσε δημόσια κόκκινες ζώνες διακίνησης ναρκωτικών που χρειάζονταν αυστηρό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων των Chiang Mai, Chiang Rai και Nakhon Phanom. Με τη διεθνή συνεργασία από γειτονικές χώρες, θα ήταν πολύ αποτελεσματικό να παρακολουθούμε το λαθρεμπόριο ναρκωτικών», δήλωσε ο Πολ. Αντιστράτηγος Πανουράτ.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/