Η πρεσβεία της Ταϊλάνδης προειδοποιεί τους πολίτες στο Ισραήλ για την τελευταία ευκαιρία για οργανωμένη εκκένωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Η πρεσβεία της Ταϊλάνδης στο Τελ Αβίβ εξέδωσε μια κρίσιμη ανακοίνωση προς τους Ταϊλανδούς πολίτες στο Ισραήλ, υπογραμμίζοντας την τελευταία τους ευκαιρία για οργανωμένη εκκένωση.

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, έχουν προκύψει ανησυχίες σχετικά με το εάν η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα συνεχίσει να κανονίζει πτήσεις για όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ταϊλάνδη αργότερα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Chai Watcharong αποκάλυψε ότι θα υπάρξει αλλαγή στο σχέδιο εκκένωσης μετά τις 2 Νοεμβρίου. Αντί να χρησιμοποιεί πτήσεις τσάρτερ, η κυβέρνηση θα εξετάσει τις εμπορικές πτήσεις με βάση τον αριθμό των εκκενωμένων. Εάν ο αριθμός των ατόμων που επιθυμούν να επιστρέψουν είναι χαμηλός, η ναύλωση μιας ολόκληρης πτήσης μπορεί να μην είναι εφικτή.

Ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης να διευκολύνει τις κατάλληλες πτήσεις για τους Ταϊλανδούς πολίτες που επιθυμούν να επιστρέψουν. Ανέφερε επίσης ότι θα συμμετάσχει σε περαιτέρω συζητήσεις με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στο εγγύς μέλλον.

Εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στο Ισραήλ, που χαρακτηρίζονται από πυραυλικές επιθέσεις από τη Γάζα, τον Λίβανο και τη Συρία, η συνολική κατάσταση παραμένει τεταμένη. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις κατά της Χαμάς θα συνεχιστούν, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών και των χερσαίων επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τους Ταϊλανδούς πολίτες στο Ισραήλ, τα στατιστικά δείχνουν ότι 32 έχασαν τη ζωή τους, 19 τραυματίστηκαν, ενώ έξι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, 22 άτομα έχουν συλληφθεί όμηρους από τη Χαμάς.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.